Koktajl Tequila Sunrise
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej wodę do rondla, włóż cukier, chili i umieść na średnim ogniu.
2. Doprowadzić do wrzenia, mieszając. Konieczne jest rozpuszczenie całego cukru. Natychmiast zdejmij patelnię z ognia i pozwól mieszaninie ostygnąć i parzyć przez 1 godzinę.
3. Napełnij wysokie szklanki do połowy lodem, wlej tequilę, sok pomarańczowy zmieszany razem z granatem i przygotowanym syropem.Wymieszaj wszystko łyżką.
4. Do każdej szklanki wkładamy plasterek pomarańczy.
gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Tequila - 75 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Syrop z granatów - 250 kcal/100g