skład / składniki
metoda gotowania
1. Za pomocą blendera posiekaj 1 banana, dodaj sok pomarańczowy.
2. Zmiel twaróg przez sito (możesz użyć blendera).
3. Wymieszaj twarożek z puree bananowym, dodaj skórkę i miód (dostosuj słodycz do smaku).
4. W misce blendera posiekaj ciasteczka na okruchy. Kawałki Wprowadzamy okruchy do masy twarogowej, mieszamy. Mieszanina powinna być wystarczająco gęsta, aby można było tworzyć kulki.
5. Pozostały banan kroimy na kawałki i formując kulki, wkładamy nadzienie bananowe na środek.
6. Gotowe kulki przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny.
7. Dekorujemy przysmak, zwijając część kulek w proszku kakaowym, a część w wiórach kokosowych.
8. Czekoladę rozpuść w łaźni wodnej i polej deserem.
spróbuj, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g