skład / składniki
metoda gotowania
Psyllium to bardzo zdrowa mąka z łuski nasion babki lancetowatej (plantago psyllium L.), która składa się z ponad połowy strawnego błonnika. Ten produkt jest dobry dla całego organizmu, a zwłaszcza dla przewodu pokarmowego.
rozpoczynamy więc proces przygotowania tego prostego i zdrowego dania:
1. Wymieszaj w dużym kubku wszystkie suche składniki (pierwsze trzy pozycje na liście).
2. Dodaj mleko migdałowe i wymieszaj (zachowaj trochę mleka na później).
3. Pozostaw masę w kubku do zaparzenia przez 5-10 minut. Czas trwania infuzji zależy od pożądanej konsystencji owsianki: im więcej czasu mija, tym bardziej pęcznieje babka płesznik, tym delikatniejsza staje się konsystencja owsianki. Ale tu kto lubi.
4. Dodaj resztę mleka migdałowego do filiżanki, wymieszaj i ciesz się!
gotuj na śniadanie lub jako przekąskę!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Stewia w saszetkach - 0 kcal/100g
- Psyllium - 42 kcal/100g