skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapki kanapki z tuńczykiem i serem? Przygotuj jedzenie. Weź dowolny chleb-wystarczy biały, żytni, pełnoziarnisty. Na jedną kanapkę potrzebujesz dwóch kawałków. Mam zwykły Bochenek. Wybierz tuńczyka w puszkach we własnym soku, aby kompozycja zawierała tylko ryby i sól. Wyjmij masło z lodówki wcześniej, aby zmiękło.
Krok 2:
Zielenina zrobi wszystko-koperek, pietruszka, szczypiorek. Umyj, osusz i drobno posiekaj, odrywając grube łodygi.
Krok 3:
Umyj pomidora, osusz i pokrój w kółka.
Krok 4:
Spuść płyn ze słoika i przenieś rybę do miski. Rozgnieć widelcem do stanu pasztetu. Dodaj tam majonez i musztardę. Lepiej jest wziąć musztardę, która nie jest ostra, smaczna, mam ją z ziarnami. Dodaj zielenie. Dobrze wymieszaj pastę z tuńczyka. Do smaku można dodać posiekaną czerwoną cebulę, sok z cytryny, gotowane jajko.
Krok 5:
Weź kawałek chleba. Rozłóż na nim sałatkę z tuńczyka w dość grubej warstwie. Na wierzch połóż kilka kółek pomidora.
Krok 6:
Połóż ser na pomidorze. Mam twardy ser w plasterkach, zwykły można zetrzeć na grubej tarce. Rozłóż drugą kromkę chleba z jednej strony miękkim masłem. Potrzebujesz bardzo cienkiej warstwy, aby kanapka usmażyła się na skórce. Przykryj kanapkę stroną do góry. Odwróć kanapkę i posmaruj dolny kawałek masłem w ten sam sposób. Podobnie przygotuj drugą kanapkę.
Krok 7:
Rozgrzej patelnię na małym ogniu. Połóż na nim kanapki. Smaż je na złoty kolor, a następnie odwróć na drugą stronę. Przykryj patelnię pokrywką i poczekaj, aż ser się stopi. Wyjmij kanapki z patelni i podawaj natychmiast.
Krok 8:
Podczas serwowania możesz przeciąć kanapki na pół, aby wygodniej było je jeść. Smacznego!
wstrząśnij puszką przed zakupem. Im więcej płynu, tym mniej ryb.
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal / 100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Chleb "darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal / 100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal / 100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal / 100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g