skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić Trójkąty pita nadziewane serem i kiełbasą? Przygotujmy proste produkty. Cienki chleb pita, pomidory, twardy ser, gotowana kiełbasa lub inna kiełbasa również się sprawdzą, jajka.
Krok 2:
Możesz wziąć dowolną kiełbasę według własnego gustu. Pokrój w koła lub cokolwiek chcesz.
Krok 3:
Twardy ser kroimy również na kawałki lub plasterki - w zależności od tego, jaki masz ser-o grubości 1 cm.
Krok 4:
Umyj pomidory, wytrzyj i pokrój w plastry o grubości 1 cm. Ale uwierz mi, chleb pita będzie z nimi o wiele bardziej soczysty.
Krok 5:
Cienki chleb pita (u mnie jest owalny) - pokroić w paski. Szerokość tych pasków wynosi około 10 cm.
Krok 6:
Teraz zabawa-montaż! Na samym początku paska chleba pita układamy nadzienie - u mnie jest to plasterek kiełbasy, plasterek pomidora i ser.
Krok 7:
Zagnij krawędzie paska pod kątem, aby nadzienie było całkowicie zamknięte chlebem pita.
Krok 8:
Następnie zginamy róg w drugą stronę-tworzymy trójkąt-i tak dalej zginamy, aż utworzymy Trójkąt.
Krok 9:
W ten sposób przygotowujemy wszystkie paski chleba pita z nadzieniem. Wyszło mi 8 pięknych trójkątów.
Krok 10:
W misce ubij jajka. Nie musimy ich mocno ubijać, wystarczy wymieszać, aby uzyskać jednorodną masę. Na tym etapie solę i pieprzę ciasto. Na patelni rozgrzej olej roślinny.
Krok 11:
Zanurz Trójkąty pita w cieście jajecznym i umieść na patelni. Smażyć przez około 2 minuty z każdej strony na złoty kolor.
Krok 12:
Odwróć na drugą stronę i smaż, aż pojawi się złoty kolor. Przewracają się bardzo łatwo i starannie.
Krok 13:
Gotowe Trójkąty z nadzieniem układamy na talerzu i jemy! Bardzo smaczne z herbatą lub kawą. Smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Krok 14:
Gotuj dla zdrowia i smacznego!
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
nadzieniem dla takich trójkątów może być dowolne mięso i dowolne warzywa-spróbuj, eksperymentuj! Można je zabrać ze sobą na łono natury, podać dziecku jako przekąskę. Pyszne i satysfakcjonujące!
gotuj dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa osobna - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g