Garliki z czosnkiem

pikantna przekąska, która pasuje zarówno do piwa, jak i obiadu.
ElisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 21 % 12 g
węglowodany 70 % 39 g
287 kcal
IG: 3 / 98 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

Wytnij wszystkie skórki z chleba Borodino i pokrój w kostkę. Smażyć na oleju roślinnym ze wszystkich stron.
zmiażdż czosnek i dodaj olej roślinny, wymieszaj.
gotowe grzanki posmaruj przygotowanym masłem czosnkowym i posyp solą morską.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g

Podobne przepisy