skład / składniki
gotowanie krok po kroku
cały sekret tego dania polega na tym, że mięso należy najpierw marynować w specjalnej marynacie. Pokrój mięso w cienkie paski i posyp koreańskimi przyprawami, dodaj trochę soli i dodaj cukier. Następnie dodaj sos sojowy i łyżkę oleju roślinnego. Wymieszaj i włóż do lodówki. Wskazane jest marynowanie mięsa przez co najmniej jeden dzień, wtedy gwarantuje się, że stanie się delikatne i miękkie. Należy zauważyć, że cukier należy umieścić, jak mówią "dla amatora", ponieważ nie wszyscy lubią słodki smak w daniach mięsnych.
teraz, gdy mięso jest marynowane, przejdźmy bezpośrednio do przygotowania potrawy.
najpierw przygotuj ciasto. W misce wymieszaj jajka, mąkę i dodaj trochę wody. Wymieszaj i ubij tę masę. Następnie włóż mięso do ciasta i dobrze wymieszaj.
rozgrzej olej roślinny na patelni i teraz pozostaje tylko usmażyć paski mięsa na rumieniec. Mięso musi być czasami obracane, aby było smażone ze wszystkich stron. W rzeczywistości jest smażony bardzo szybko. Mięso po chińsku jest gotowe.
Prażone paski mięsa można podawać z dowolnym dodatkiem, zarówno z chińskim tradycyjnym ryżem, jak i ziemniakami lub dowolnym innym.
myślę, że docenisz ten kulinarny przepis.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g