Wybierz najlepsze przepisy na grzyby na 1000.menu. Przygotuj pyszne lekkie sałatki, niezrównane pikantne przekąski, doskonałe sosy, bogate zupy, pasztety, kawior lub Dodaj, aby dodać niesamowity smak do drugich dań. Sól, smażyć, marynować lub sushi grzyby. Wypróbuj nowe lub poznaj przepisy na klasyczne potrawy z russula, grzybów, masła, grzybów, pieczarek, boczniaków i wielu innych wspaniałych grzybów.
grzyby są cennym źródłem białka, tłuszczów roślinnych i pysznego jedzenia. Ale musisz je wybrać z największą ostrożnością. Nie wystarczy wybrać w lesie tylko grzyby jadalne. Konieczne jest gotowanie ich na świeżo, zapobiegając wysychaniu lub zepsuciu. Nie zbieraj grzybów po długiej suszy. Ze względu na brak wilgoci mogą zawierać wysokie stężenie substancji toksycznych. Nie zbieraj grzybów z autostrad i autostrad.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
ziemniaki | 80 | 2 | 0.4 | 18.1 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
ciekawy przepis:
1. Świeże borowiki obrać. Przemyć.
2. Pokroić na małe kawałki.
3. Lekko osusz, aby usunąć nadmiar wilgoci.
4. Wlej oliwę z oliwek na patelnię lub patelnię.
5. Dobrze się rozpal.
6. Dodaj grzyby i cały czas mieszając gotuj przez około 10 minut.
7. Drobno posiekaj czosnek.
8. Dodaj do grzybów.
9. Wlać wzmocnione wino.
10. Dusić przez kolejne 15 minut. Następnie dodaj trochę soku z cytryny, soli i pieprzu do smażonego Dania.
pięć najszybszych przepisów:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
Jacht Kanapkowy | 5 min | 232 | +96 |
grzyby z szynką (prawie od Ferran Adria) | 5 min | 131 | +52 |
letnia sałatka | 8 min | 70 | +8 |
Pizza Minuta z pomidorami na patelni jest szybka i łatwa | 10 min | 261 | +347 |
grzyby w kuchence mikrofalowej | 10 min | 208 | +38 |
przydatne wskazówki:
• Sherry najlepiej nadaje się do tego dania.
• przed podaniem pieczarki smażone w winie można posypać drobno posiekanymi ziołami.
• jako sos do potrawy możesz zaoferować śmietanę lub ciężką śmietanę.
• danie świetnie komponuje się ze spaghetti, ryżem, daniami mięsnymi.