- twardy ser typu holenderskiego, którego zawartość tłuszczu nie przekracza 45 procent suchej masy; dozwolone są małe małe & laquo; Oczy & raquo;; smak jest lekko ostry, kwaśny. Najbardziej znane odmiany twardego sera tego typu & ndash; to Jarosławski, Kostromski, Holenderski.
- twardy ser typu szwajcarskiego, którego zawartość tłuszczu nie przekracza 50 procent suchej masy; dozwolone są duże & laquo;Oczy & raquo; Okrągły kształt; ser ma pikantno-słodki smak. Najbardziej znane odmiany & ndash; to radziecki, Moskiewski, Ałtajski i Szwajcarski.
- twardy ser typu Cheddar, którego zawartość tłuszczu nie przekracza 50 procent; & laquo;oko & raquo; nie ma, smak jest kwaśny. Najbardziej znane odmiany & ndash; to czarny ser Ałtaj i ser cheddar.
- twardy ser typu Tarka górska, który jest używany tylko w postaci tartej i jest używany jako przyprawa. Najbardziej znane odmiany – to ser kaukaski i ser górski Ałtaj.
- twardy ser wędzony, zawartość tłuszczu nie przekracza 55 procent. Najbardziej znany taki twardy ser & ndash; jest rosyjski.
- twardy ser typu Uglichsky, zawartość tłuszczu nie przekracza 45 procent, pakowany w formie paska.
- półtwardy ser, którego zawartość tłuszczu waha się od 20 do 45 procent, & laquo;Oczy» nie. Najbardziej znane odmiany & ndash; to sery Litewskie, Łotewskie, Kowieńskie.
twarde sery są zawarte w wielu potrawach różnych kuchni narodowych jako jeden z głównych składników. Twarde sery są obowiązkowe we włoskiej pizzy, w lasagne, w gorących kanapkach, w serowym
fondue, w wielu sałatkach. Startym twardym serem posypuje się niektóre potrawy: spaghetti,
zapiekanki ,
pieczeń ,
Julien .
najbardziej znany włoski twardy ser to parmezan. Parmezan posypuje się włoskim makaronem, dodaje parmezan do zup i różnych risotto, a także po prostu je z włoskim czarnym octem balsamicznym. W prowincji Emilia-Romania parmezan jest często podawany jako deser do wina ze świeżymi gruszkami i orzechami włoskimi na samym końcu posiłku.
208 kcal
25 minutes
Będziesz zachwycony szybkością robienia pizzy! Pizza to znane danie, które mocno
264 kcal
10 minutes
Pyszne, szybkie i pożywne danie śniadaniowe! Jajecznica to jedna z popularnych
305 kcal
30 minutes
Pachnące i apetyczne cienkie serniki. Jeden z najtańszych, niedrogich, prostych,
122 kcal
30 minutes
Pyszne, szybkie i proste w przygotowaniu, do codziennego menu! Kalafior w
154 kcal
1 hour
Soczyste, jasne, apetyczne, na świątecznym stole! Cukinia z kiełbasą w
179 kcal
1 hour15 minutes
Zwykła zapiekanka z mięsa i ziemniaków skrywa pyszny sekret! Niezwykły.
219 kcal
30 minutes
Niezwykłe, ale bardzo smaczne i satysfakcjonujące naleśniki. Każdy robi
138 kcal
40 minutes
Zagraniczna metoda gotowania ziemniaków również zyskała popularność. Hashbrown
158 kcal
30 minutes
Pyszne i niezwykłe naleśniki na śniadanie lub kolację! Naleśniki są zawsze
317 kcal
50 minutes
Prosty i szybki w przygotowaniu przepis na pyszne mięso. Spróbować) Nastusia
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Na śniadanie
- Przepis na ciasto
- Drugie danie
- Jajka
- Mięso i produkty mięsne
- Ser
- Nabiał
- Warzywa
- Mąka
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Sól
- Dania z olejem roślinnym
- Soda oczyszczona
- Koncentrat pomidorowy
- Smażenie
- Na patelni
- Ciasto na kefir
- Ciasto bez drożdży
- Przaśne ciasto domowe
- Pizza
- Drugie z mięsa
- Jajka z pomidorami
- Wędliny
- Śniadanie z jajek
- Z twardego sera
- Kefir
- Z pomidora
- Z cebula
- Przepisy bezmleczne