- twardy ser typu holenderskiego, którego zawartość tłuszczu nie przekracza 45 procent suchej masy; dozwolone są małe małe & laquo; Oczy & raquo;; smak jest lekko ostry, kwaśny. Najbardziej znane odmiany twardego sera tego typu & ndash; to Jarosławski, Kostromski, Holenderski.
- twardy ser typu szwajcarskiego, którego zawartość tłuszczu nie przekracza 50 procent suchej masy; dozwolone są duże & laquo;Oczy & raquo; Okrągły kształt; ser ma pikantno-słodki smak. Najbardziej znane odmiany & ndash; to radziecki, Moskiewski, Ałtajski i Szwajcarski.
- twardy ser typu Cheddar, którego zawartość tłuszczu nie przekracza 50 procent; & laquo;oko & raquo; nie ma, smak jest kwaśny. Najbardziej znane odmiany & ndash; to czarny ser Ałtaj i ser cheddar.
- twardy ser typu Tarka górska, który jest używany tylko w postaci tartej i jest używany jako przyprawa. Najbardziej znane odmiany – to ser kaukaski i ser górski Ałtaj.
- twardy ser wędzony, zawartość tłuszczu nie przekracza 55 procent. Najbardziej znany taki twardy ser & ndash; jest rosyjski.
- twardy ser typu Uglichsky, zawartość tłuszczu nie przekracza 45 procent, pakowany w formie paska.
- półtwardy ser, którego zawartość tłuszczu waha się od 20 do 45 procent, & laquo;Oczy» nie. Najbardziej znane odmiany & ndash; to sery Litewskie, Łotewskie, Kowieńskie.
twarde sery są zawarte w wielu potrawach różnych kuchni narodowych jako jeden z głównych składników. Twarde sery są obowiązkowe we włoskiej pizzy, w lasagne, w gorących kanapkach, w serowym
fondue, w wielu sałatkach. Startym twardym serem posypuje się niektóre potrawy: spaghetti,
zapiekanki ,
pieczeń ,
Julien .
najbardziej znany włoski twardy ser to parmezan. Parmezan posypuje się włoskim makaronem, dodaje parmezan do zup i różnych risotto, a także po prostu je z włoskim czarnym octem balsamicznym. W prowincji Emilia-Romania parmezan jest często podawany jako deser do wina ze świeżymi gruszkami i orzechami włoskimi na samym końcu posiłku.
204 kcal
45 minutes
Szybka, pyszna zapiekanka ziemniaczana z mikrofalówki! Jest to świetna opcja,
195 kcal
1 hour30 minutes
Bardzo smaczny i łatwy do przygotowania lunch! Maria Kruus autor przepisu
175 kcal
40 minutes
Połączenie kurczaka i sera sprawia, że sałatka jest niezwykle delikatna! Jedna z
371 kcal
30 minutes
Dodając ten sos do sałatki, Cezar jest niesamowicie pyszny! Nie jest tajemnicą,
259 kcal
1 hour
Łatwy przepis na stworzenie arcydzieła mięsnego na obfity obiad! smak i szybkość
242 kcal
4 hours
Niesamowicie pożywna i pyszna sałatka!Na pewno ci się spodoba! Był czas, kiedy
148 kcal
2 hours30 minutes
Rumiany filet z bazylią i orzeszkami piniowymi. Kolacja z rzędu jest szybka i
211 kcal
2 hours
Podtrzymajmy domowe tradycje formowania pierogów! Zawsze rzeźbienie pierogów
247 kcal
1 hour15 minutes
Przepyszne i aromatyczne bułki są bardzo proste w przygotowaniu! Pieczone bułki
206 kcal
50 minutes
Żaden mężczyzna się nie oprze! Niesamowicie smaczne, proste i oryginalne!
348 kcal
1 hour
Niezwykle smaczna i delikatna zapiekanka na śniadanie lub kolację! Karo autor
237 kcal
15 minutes
Pikantny sos sprawi, że proste danie będzie wyjątkowo smaczne. Wszystko zajęło
134 kcal
1 hour
Bardzo smaczny i szybki przepis na ulubione włoskie danie! Lilia autor przepisu
527 kcal
15 minutes
Niesamowity sos bazyliowy pochodzenia włoskiego do makaronu! Przepis kulinarny
271 kcal
7 minutes
Szybki i pyszny sos do makaronu lub makaronu. Krystyna Mili autor przepisu
199 kcal
45 minutes
Nie trać czasu na robienie ciasta na arkusze - użyj chleba pita. Milada autor
139 kcal
45 minutes
Z cukinii możesz zrobić pyszne naleśniki z cukinii. W zależności od nadzienia to
339 kcal
45 minutes
Pachnące ptysie będą ulubionym daniem Twojej rodziny! Smak ptysiów.
138 kcal
35 minutes
Oryginalny, apetyczny i prosty! Zaskocz wyjątkowych gości!