- twardy ser typu holenderskiego, którego zawartość tłuszczu nie przekracza 45 procent suchej masy; dozwolone są małe małe & laquo; Oczy & raquo;; smak jest lekko ostry, kwaśny. Najbardziej znane odmiany twardego sera tego typu & ndash; to Jarosławski, Kostromski, Holenderski.
- twardy ser typu szwajcarskiego, którego zawartość tłuszczu nie przekracza 50 procent suchej masy; dozwolone są duże & laquo;Oczy & raquo; Okrągły kształt; ser ma pikantno-słodki smak. Najbardziej znane odmiany & ndash; to radziecki, Moskiewski, Ałtajski i Szwajcarski.
- twardy ser typu Cheddar, którego zawartość tłuszczu nie przekracza 50 procent; & laquo;oko & raquo; nie ma, smak jest kwaśny. Najbardziej znane odmiany & ndash; to czarny ser Ałtaj i ser cheddar.
- twardy ser typu Tarka górska, który jest używany tylko w postaci tartej i jest używany jako przyprawa. Najbardziej znane odmiany – to ser kaukaski i ser górski Ałtaj.
- twardy ser wędzony, zawartość tłuszczu nie przekracza 55 procent. Najbardziej znany taki twardy ser & ndash; jest rosyjski.
- twardy ser typu Uglichsky, zawartość tłuszczu nie przekracza 45 procent, pakowany w formie paska.
- półtwardy ser, którego zawartość tłuszczu waha się od 20 do 45 procent, & laquo;Oczy» nie. Najbardziej znane odmiany & ndash; to sery Litewskie, Łotewskie, Kowieńskie.
twarde sery są zawarte w wielu potrawach różnych kuchni narodowych jako jeden z głównych składników. Twarde sery są obowiązkowe we włoskiej pizzy, w lasagne, w gorących kanapkach, w serowym
fondue, w wielu sałatkach. Startym twardym serem posypuje się niektóre potrawy: spaghetti,
zapiekanki ,
pieczeń ,
Julien .
najbardziej znany włoski twardy ser to parmezan. Parmezan posypuje się włoskim makaronem, dodaje parmezan do zup i różnych risotto, a także po prostu je z włoskim czarnym octem balsamicznym. W prowincji Emilia-Romania parmezan jest często podawany jako deser do wina ze świeżymi gruszkami i orzechami włoskimi na samym końcu posiłku.
204 kcal
45 minutes
Szybka, pyszna zapiekanka ziemniaczana z mikrofalówki! Jest to świetna opcja,
195 kcal
1 hour30 minutes
Bardzo smaczny i łatwy do przygotowania lunch! Maria Kruus autor przepisu
175 kcal
40 minutes
Połączenie kurczaka i sera sprawia, że sałatka jest niezwykle delikatna! Jedna z
371 kcal
30 minutes
Dodając ten sos do sałatki, Cezar jest niesamowicie pyszny! Nie jest tajemnicą,
259 kcal
1 hour
Łatwy przepis na stworzenie arcydzieła mięsnego na obfity obiad! smak i szybkość
242 kcal
4 hours
Niesamowicie pożywna i pyszna sałatka!Na pewno ci się spodoba! Był czas, kiedy
148 kcal
2 hours30 minutes
Rumiany filet z bazylią i orzeszkami piniowymi. Kolacja z rzędu jest szybka i
211 kcal
2 hours
Podtrzymajmy domowe tradycje formowania pierogów! Zawsze rzeźbienie pierogów
247 kcal
1 hour15 minutes
Przepyszne i aromatyczne bułki są bardzo proste w przygotowaniu! Pieczone bułki
206 kcal
50 minutes
Żaden mężczyzna się nie oprze! Niesamowicie smaczne, proste i oryginalne!
134 kcal
1 hour
Bardzo smaczny i szybki przepis na ulubione włoskie danie! Lilia autor przepisu
348 kcal
1 hour
Niezwykle smaczna i delikatna zapiekanka na śniadanie lub kolację! Karo autor
199 kcal
45 minutes
Nie trać czasu na robienie ciasta na arkusze - użyj chleba pita. Milada autor
139 kcal
45 minutes
Z cukinii możesz zrobić pyszne naleśniki z cukinii. W zależności od nadzienia to
527 kcal
15 minutes
Niesamowity sos bazyliowy pochodzenia włoskiego do makaronu! Przepis kulinarny
237 kcal
15 minutes
Pikantny sos sprawi, że proste danie będzie wyjątkowo smaczne. Wszystko zajęło
271 kcal
7 minutes
Szybki i pyszny sos do makaronu lub makaronu. Krystyna Mili autor przepisu
339 kcal
45 minutes
Pachnące ptysie będą ulubionym daniem Twojej rodziny! Smak ptysiów.
138 kcal
35 minutes
Oryginalny, apetyczny i prosty! Zaskocz wyjątkowych gości!