410 kcal
1 hour30 minutes
Wykwintne francuskie danie w Twojej kuchni! Finansjery to rodzaj babeczek, które
405 kcal
1 hour10 minutes
Dwa kolory, bogaty smak i pyszny aromat! Dwukolorowa babeczka zawiera dwa
293 kcal
13 hours20 minutes
Upiecz pachnące babeczki i udekoruj je kremem! To arcydzieło!
324 kcal
5 minutes
Magiczny deser czekoladowy! Przygotowanie jest proste i szybkie!
339 kcal
1 hour40 minutes
Pachnąca, delikatna babeczka ze Szkocji, spróbuj też! Świąteczne ciastko Dundee
393 kcal
1 hour20 minutes
Wykwintne babeczki dla profesjonalnych gospodyń domowych! Ciekawy przepis i
148 kcal
2 hours30 minutes
Masz dość banalnych potraw z kurczaka? Przygotuj soczyste babeczki z kurczaka!
265 kcal
60 days19 hours
Zrób słynne świąteczne wypieki! To arcydzieło!
340 kcal
15 minutes
Babeczka w kuchence mikrofalowej w pięć minut-szybka i pyszna! Świetna opcja,
256 kcal
1 day6 hours
Najsmaczniejsze delikatne babeczki w pół godziny. Idealny!
300 kcal
1 hour15 minutes
Wspaniały przepis z krainy Liliputów zachwyci Cię miodowym smakiem. Dlaczego
329 kcal
1 hour
Zafunduj swoim bliskim pyszne domowe wypieki! Babeczki waniliowe to niezwykle
311 kcal
40 minutes
Przygotuj te fantazyjne babeczki z pikantnym nadzieniem! Babeczki z kiełbasą i
275 kcal
1 hour
Kruche i przewiewne! Z delikatnym i słodkim nadzieniem!
312 kcal
10 minutes
Słodka babeczka bez kakao na herbatę w kilka minut! Często chcę czegoś smacznego
282 kcal
1 hour30 minutes
Bardzo smaczne i rumiane, z kawałkami jabłka! Te ciekawe babeczki z jabłkami w
262 kcal
1 hour15 minutes
Bardzo smaczna i zdrowa babeczka na herbatę lub kawę! Sprawdzony przepis
287 kcal
1 hour20 minutes
Nie tylko babeczki, ale z pyszną niespodzianką w środku! Spróbuj!
303 kcal
1 hour25 minutes
Pozostało kwaśne mleko? Upiecz słodką ucztę na herbatę!
259 kcal
1 hour10 minutes
Delikatna, soczysta babeczka z sokiem mandarynkowym. Do przygotowania tego
Powiązane i dodatkowe kategorie:
babeczki, babeczki, babeczki
Babeczka to francuski deser, przygotowywany w falistych foremkach. Zawiera masło, a smak przypomina zwykły biszkopt. Ten rodzaj pieczenia ma bardziej porowatą konsystencję i puszystość. Można w nich dodać rodzynki, suszone morele, owoce, orzechy, kawałki czekolady, kakao, dla aromatu – kawę, wanilinę, cynamon.
Angielskie babeczki są mniej słodkie i płaskie, ciasto dla nich nie bije, ale dzięki sodzie i proszku do pieczenia jest porowate. Istnieją sposoby na gotowanie ich na słono, z nadzieniem mięsnym, serowym, grzybowym.
Babeczki to amerykański deser, który przypomina małe ciasto. Są ozdobione kremem na bazie masła, białka, twarogu, polewane polewą czekoladową.