gotuj szybko-skorzystaj z pysznych przepisów na pieczenie w pośpiechu. Oto pyszne serniki z twarogu, bujne naleśniki, kruche ciasteczka, przewiewne naleśniki i ciasta z nadzieniami mięsnymi, ziemniaczanymi, owocowymi. A także masa niesamowitych ciast biszkoptowych i ciast bez pieczenia, czekoladowych babeczek i babeczek, puddingów, pizzy i wielu innych.
głównym składnikiem prawie każdego wypieku jest zawarta w nim mąka. Sukces przygotowania dowolnego dania zależy od jego jakości. Pszenica, do której jesteśmy przyzwyczajeni, ma kilka rodzajów. I dla każdego rodzaju jedzenia potrzebujesz własnego. Pierwsza klasa nadaje się do niesłodkich wypieków (chleb, ciasta, bułki). Drugi służy do tworzenia wspaniałych naleśników i naleśników, ciastek i pierogów. Najwyższa klasa służy do przygotowywania ciast, w tym ciastek, ciast, babeczek i muffinów.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na pieczenie w pośpiechu:
szybki przepis na tortille serowe:
1. Wymieszaj sól, śmietanę, olej słonecznikowy i cukier.
2. Dodaj tam mąkę i zagniataj, aż uzyskasz miękkie ciasto.
3. Zostaw na odpoczynek.
4. Wymieszaj jajka na twardo, czosnek i ser (najlepiej twardy) i majonez.
5. Rozwałkuj cienkie, okrągłe tortille.
6. Rozłóż nadzienie jajeczno-serowe.
7. Ściśnij krawędzie jak cheburek.
8. Smażyć bez użycia oleju.
9. Jeść jeszcze nie schłodzone.
pięć najszybszych przepisów na pieczenie w pośpiechu:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
naleśniki z sodą i cynamonem mleczne | 1 min | 420 | +8 |
ciasto w powolnej kuchence na suchych drożdżach | 2 min | 332 | +33 |
delikatne i szybkie ciasto bananowe w piekarniku | 4 min | 271 | +158 |
szybkie ciasto drożdżowe w lodówce w torbie | 5 min | 243 | +106 |
babeczki bez mąki w kuchence mikrofalowej | 5 min | 212 | +107 |
przydatne wskazówki:
* do nadzienia można dodać zioła, mieloną paprykę, zieloną cebulę.
* po usmażeniu ciasto należy posmarować masłem, aby było miękkie.
• danie można również upiec w piekarniku.
* jeśli do przygotowania używa się sera topionego zamiast twardego, krawędzie należy ścisnąć dokładniej, aby nie wyciekły.
* aby utrzymać temperaturę potrawy, możesz przykryć ją głębokim talerzem.