w pierwszym przypadku potrzebne są dwie warstwy ciasta, między którymi nadzienie jest ściśnięte. Ponieważ ciasto jest pieczone głównie, należy zadbać o to, aby wewnętrzna warstwa była półgotowana i niezbyt soczysta – w przeciwnym razie rdzeń pozostanie surowy. Rodzaj zamkniętych ciast-galaretki. Nie ma podstawy, nadzienie układa się na gołej blasze do pieczenia i wylewa bardzo płynne ciasto, które utrzymuje produkty razem. W otwartych ciastach dodatki są równomiernie rozłożone na powierzchni i zagniecione. Dla odmiany możesz ozdobić wierzch kratką testową, polać bitą Białką lub sosem.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
mąka | 325 | 12 | 1 | 67 |
mąka pszenna | 325 | 12 | 1 | 67 |
wśród odmian są wypieki z dodatkami. Taka muffina to jedna ciągła warstwa: manna, śmietana, zapiekanka z twarogu, biszkopt. Pod względem różnic smakowych ciasta są deserowe i przekąskowe. Pierwsza opcja - ze słodkimi składnikami: świeżymi i konserwowanymi owocami lub jagodami, czekoladą, z dżemem, dżemami, suszonymi owocami. Pieczenie następnej kategorii jest równoznaczne z daniami drugimi, ponieważ zastępuje pełny posiłek. Z warzywami, m.in. ziemniakami, zbożami, mięsem, mięsem mielonym, podrobami, rybami, grzybami.