skład / składniki
metoda gotowania
Charlotte to kulinarny klasyk, który nigdy się nie nudzi i zawsze pozostaje aktualny. Czasami przepisy różnią się zestawem składników, od tego w dużej mierze zależy kaloryczność gotowego dania. Zamiast cukru waniliowego można użyć cynamonu, co zmieni smak i aromat. Możesz również ozdobić Charlotte na różne sposoby, nie musisz używać cukru pudru. Możesz polać polewą czekoladową, posmarować kremem i wieloma innymi opcjami. Charlotte piecze się w powolnej kuchence, piekarniku i wypiekaczu do chleba. W tym przepisie porozmawiamy o ostatniej opcji, w maszynie do chleba Charlotte okazuje się równie smaczna, bujna i pachnąca.
1. Rozbij jajka do głębokiej miski, wlej cukier, ubij mikserem na bujną masę.
2. Przesiej mąkę przez sito, wymieszaj trzepaczką lub silikonową szpatułką.
3. Umyj jabłko, obierz, Wytnij rdzeń z nasionami. Pokrój jabłko na plasterki, włóż do ciasta.
4. Nasmaruj wiadro wypiekacza do chleba masłem, wlej do niego ciasto, włóż do wypiekacza do chleba.
5. Zainstaluj program "Pieczenie", piecz przez godzinę. Następnie ostrożnie wyjmij Charlotte, pozwól jej ostygnąć na ruszcie.
6. Posyp cukrem pudrem na wierzchu, w razie potrzeby udekoruj plasterkami jabłka.
serwujemy Charlotte z mlekiem, z filiżanką herbaty lub kawy, również pyszne z sokiem. Ani dorośli, ani dzieci nie odmówią takiego przysmaku.
jedz z przyjemnością! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g

