skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszny chleb otrębowy w wypiekaczu do chleba, weź 350 g mąki pszennej i 100 g otrębów pszennych. Do tej ilości suchego produktu potrzebujesz 1,5 łyżeczki. suche drożdże, 2 łyżki. l nierafinowany olej słonecznikowy, 1 łyżeczka. sól, 1 łyżka. l cukier i 300 ml wody.
Krok 2:
Włóż łopatkę do wiadra do wypiekacza do chleba i wlej suche drożdże na dno.
Krok 3:
Następnie wlej mąkę do wiadra na drożdże.
Krok 4:
Wlej otręby pszenne na mąkę.
Krok 5:
Na otręby wlej sól i cukier.
Krok 6:
Wlej olej słonecznikowy na suche składniki.
Krok 7:
Delikatnie wlej suche składniki do wiadra z wodą.
Krok 8:
Teraz wkładamy wypełnione wiadro do wypiekacza do chleba.
Krok 9:
Zamykamy Wypiekacz do chleba i ustawiamy program przygotowania chleba żytniego, zajmie to 3 godziny 30 minut.
Krok 10:
Po sygnale dźwiękowym Maszyny do chleba o gotowości chleba wyłącz go i ostrożnie przenieś gorący chleb z otrębami z wiadra na ruszt, aby całkowicie ostygł.
Krok 11:
Gdy chleb z otrębami z maszyny do chleba ostygnie, pokrój go na plasterki.
Uwaga! przed włożeniem produktów do wypiekacza do chleba przeczytaj instrukcje dotyczące modelu. Czasami ta kolejność jest bardzo surowa i należy jej przestrzegać!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Otręby pszenne - 180 kcal/100g