skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Włóż mąkę, sól, jajko, wodę do wypiekacza do chleba. Proporcje woda-mąka muszą być przestrzegane bardzo ściśle, ponieważ producenci wypiekaczy do chleba boją się wszelkich naruszeń proporcji przez awarię silnika wypiekacza do chleba. Wypiekacz do chleba Ustaw na tryb: & quot; ciasto na pierogi & quot;. Po 20 minutach ciasto jest gotowe. Aby uzyskać bardziej strome ciasto, lepiej trzymać je rękami.Gotowe ciasto można pozostawić w samej maszynie do chleba na godzinę. Lub przenieś go do odpowiedniej miski, przykrywając folią. Ciasto stanie się bardziej elas
Krok 3:
Następnie robimy wszystko tak, jak zwykle podczas gotowania pierogów. Oznacza to, że odcinamy kawałki ciasta, zwijamy z nich wiązki, a następnie kroimy na kawałki o szerokości około 2 cm, zwijamy każdy w kółko. Na środku kładziemy mięso mielone.
Krok 4:
Ściskamy ciasto rękami na krawędziach.
Krok 5:
I tak powtarzamy wiele razy aż zabraknie nam składników. Pierogi kładziemy na tacy posypanej mąką.
Krok 6:
Następnie zanurz pierogi we wrzącej, osolonej wodzie, dodaj liść laurowy (lub przyprawy według własnego gustu) i gotuj przez 7 minut.
Krok 7:
Teraz możesz cieszyć się smakiem gotowanego dania.
proporcje woda-mąka muszą być przestrzegane bardzo ściśle, ponieważ producenci wypiekaczy do chleba boją się wszelkich naruszeń proporcji przez awarię silnika wypiekacza do chleba.
aby uzyskać bardziej strome ciasto, lepiej trzymać je rękami.
gotowe ciasto można pozostawić w samej maszynie do chleba na godzinę. Lub przenieś go do odpowiedniej miski, przykrywając folią. Ciasto stanie się bardziej elastyczne.
następnie robimy wszystko tak, jak zwykle podczas gotowania pierogów. Oznacza to, że odcinamy kawałki ciasta, zwijamy z nich wiązki, a następnie kroimy na kawałki o szerokości około 2 cm, zwijamy każdy w kółko. Połóż mięso mielone na środku i ściśnij ciasto rękami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mielona wieprzowina - 263 kcal/100g