domowe pierogi w maszynie do chleba z gotowej mielonej wieprzowiny

bujne urocze pierogi! Pozostaje tylko kupić więcej kwaśnej śmietany. Pierogi z gotowej mielonej wieprzowiny w maszynie do chleba można podawać z dowolnymi przyprawami, sosami, przyprawami, ziołami. Podałam ze śmietaną. Zasadniczo jest to ciasto na pierogi, które można zrobić w wypiekaczu do chleba. Będziesz musiał sam uformować z niego pierogi, Wypiekacz do chleba tego nie robi. Osobno musisz ugotować mięso mielone. Lub kup gotowy w sklepie. Właściwie pierogi w maszynie do chleba to przepis na szybkie ciasto. Trzeba skorzystać z trybu & quot; pierogi & quot;. Jeśli nie ma takiego trybu, odpowiedni jest tryb "ciasto".
LesiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 13 g
tłuszcze 24 % 11 g
węglowodany 47 % 21 g
239 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 27 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż mąkę, sól, jajko, wodę do wypiekacza do chleba. Proporcje woda-mąka muszą być przestrzegane bardzo ściśle, ponieważ producenci wypiekaczy do chleba boją się wszelkich naruszeń proporcji przez awarię silnika wypiekacza do chleba. Wypiekacz do chleba Ustaw na tryb: & quot; ciasto na pierogi & quot;. Po 20 minutach ciasto jest gotowe. Aby uzyskać bardziej strome ciasto, lepiej trzymać je rękami.Gotowe ciasto można pozostawić w samej maszynie do chleba na godzinę. Lub przenieś go do odpowiedniej miski, przykrywając folią. Ciasto stanie się bardziej elas

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie robimy wszystko tak, jak zwykle podczas gotowania pierogów. Oznacza to, że odcinamy kawałki ciasta, zwijamy z nich wiązki, a następnie kroimy na kawałki o szerokości około 2 cm, zwijamy każdy w kółko. Na środku kładziemy mięso mielone.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ściskamy ciasto rękami na krawędziach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I tak powtarzamy wiele razy aż zabraknie nam składników. Pierogi kładziemy na tacy posypanej mąką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie zanurz pierogi we wrzącej, osolonej wodzie, dodaj liść laurowy (lub przyprawy według własnego gustu) i gotuj przez 7 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz możesz cieszyć się smakiem gotowanego dania.

proporcje woda-mąka muszą być przestrzegane bardzo ściśle, ponieważ producenci wypiekaczy do chleba boją się wszelkich naruszeń proporcji przez awarię silnika wypiekacza do chleba.

aby uzyskać bardziej strome ciasto, lepiej trzymać je rękami.

gotowe ciasto można pozostawić w samej maszynie do chleba na godzinę. Lub przenieś go do odpowiedniej miski, przykrywając folią. Ciasto stanie się bardziej elastyczne.

następnie robimy wszystko tak, jak zwykle podczas gotowania pierogów. Oznacza to, że odcinamy kawałki ciasta, zwijamy z nich wiązki, a następnie kroimy na kawałki o szerokości około 2 cm, zwijamy każdy w kółko. Połóż mięso mielone na środku i ściśnij ciasto rękami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mielona wieprzowina - 263   kcal/100g

Podobne przepisy