skład / składniki
metoda gotowania
przede wszystkim przestudiuj instrukcje dotyczące wypiekacza do chleba, a mianowicie zwróć uwagę, w jakiej kolejności należy załadować produkty do miski wypiekacza do chleba. Ktoś ma najpierw płyny, potem wszystko inne, ktoś ma odwrotnie. To bardzo ważne! Mój ładunek jest najpierw płynny, a potem suchy. Jeśli masz inny sposób, załaduj produkty do miski wypiekacza do chleba w odwrotnej kolejności zgodnie z tym przepisem.
więc zacznijmy. Na początek bierzemy mleko i podgrzewamy je do temperatury 40 stopni. Jak każde inne ciasto maślane, uwielbia również ciepłe potrawy.
po podgrzaniu mleka wlej je do miski wypiekacza do chleba. Następnie rozbijamy wszystkie trzy jajka do miski. Wskazane jest, aby jajka były również w temperaturze pokojowej lub przynajmniej wyjmij je z lodówki na 20 minut przed rozpoczęciem gotowania. Ale jeśli wyjdą prosto z lodówki, to nie ma znaczenia. Uwierz mi smak nie zepsuje się z tego!
teraz bierzemy masło. Nie trzeba go podgrzewać, po prostu musi być miękki. Potrzebujemy 100gr. Kroimy go w kostkę i wysyłamy do miski wypiekacza do mleka z jajkami.
teraz cukier, odmierz 60 gr, to około 6 łyżek stołowych. Wlej sól do miski wypiekacza do chleba i tam (wziąłem szczyptę zwykłej soli, Nie dodatkowej).
następnie weź mak około 3,5-4 łyżki i 1 łyżeczkę cynamonu. Wszystko to jest również wysyłane do miski wypiekacza do chleba.
i oto jest magiczny moment. Teraz możesz dodać Plus lub zamiast maku i cynamonu, aby dodać wszystko, czego dusza zapragnie. Mogą to być orzechy, kandyzowane owoce, suszone owoce, kawałki czekolady, świeże jagody-tutaj tylko Twoja wyobraźnia rządzi piłką)))
następnie mamy mąkę. Należy go przesiać, a najlepiej nawet 2 razy. Ponieważ im bardziej mąka jest nasycona tlenem, tym wspanialsze będzie pieczenie.
i wlej 1,5-2 łyżeczki na wierzch przesianej mąki. suche dreszcze.
cóż, w rzeczywistości główna praca została wykonana. Teraz musisz umieścić miskę wypiekacza do chleba na miejscu, zamknąć pokrywę.
Wybierz program. Mam tę funkcję "pieczenia". Może to być "muffin" lub "główny". Każdy ma mniej więcej taki sam czas wyrabiania ciasta i pieczenia produktu.
Cóż, to wszystko. Teraz czekamy na sygnał wypiekacza do chleba o zakończeniu procesu pieczenia. Wyjmujemy miskę z bułką z maszyny do chleba, wyjmujemy ją i pozwalamy jej ostygnąć ze wszystkich stron. Jednocześnie nie zapomnij zaparzyć aromatycznej herbaty lub zaparzyć pysznej kawy. Podawaj bułkę razem z masłem lub ulubionym dżemem/dżemem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g