grzyby z cebulą są używane w wielu różnych przepisach, od przystawek na ciepło i na zimno po zupy i obfite dania główne. Ponadto są używane i smażone, marynowane, pieczone, duszone, gotowane - wszystko zależy od rodzaju pożądanego Dania.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na grzyby z cebulą:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
pieczarki | 24 | 4.2 | 1 | 0.1 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
ziemniak | 80 | 2 | 0.4 | 18.1 |
jeśli składniki wymagają smażenia, lepiej zrobić to osobno. Doprowadzić cebulę do złotego koloru i smażyć grzyby, aby usunąć nadmiar wilgoci, a następnie doprowadzić je do złotego koloru. Obie masy wymieszać ze sobą, doprawić solą, pieprzem i podawać jako dodatek do mięsa.
jeśli potrzebujesz grzybów duszonych z cebulą, możesz je ugotować razem. Ale najpierw podsmaż cebulę, a następnie dodaj do niej grzyby i gotuj na wolnym ogniu, aż będą gotowe. Doprawić i posolić pod koniec gotowania.
w piekarniku te potrawy są zwykle gotowane w połączeniu z innymi. Ale pieczone są również pyszne, zwłaszcza jeśli polewasz je sosem śmietanowym lub pomidorowym.
pyszny przepis na pieczone grzyby w piekarniku z cebulą jest taki:
- Usuń nogi z pieczarek, pokrusz je cebulą i smaż do miękkości, soli.
- napełnij czapki grzybowe smażoną masą i posyp serem startym na drobnej tarce.
- piec przez 5-10 minut.
- aby przekąska była bardziej soczysta, dodaj trochę masła do czapek przed ułożeniem cebuli.
pięć najbardziej pożywnych przepisów na grzyby z cebulą:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
ciasto warstwowe z pieczarkami i fasolą | 1 h 20 min | 370 | +14 |
Karasi w sosie śmietanowym w kotle | 3 h | 339 | +15 |
Meat Pai | 50 min | 338 | +40 |
zupa kimchi | 1 h 40 min | 330 | +44 |
tartaletki twarogowe z pieczarkami i serem | 2 h 40 min | 329 | +134 |
porady i wskazówki:
- luźne i delikatne grzyby przed gotowaniem upewnij się, że blanszujesz, aby się nie rozpadły i nie stały się owsianką
- grzyby, których nie jestem pewien (kupione na rynku), należy ugotować przed gotowaniem
- aby grzyby nie nabrały nieprzyjemnego smaku i koloru, nie gotuj ich w aluminiowych naczyniach
- staraj się nie mieszać różnych rodzajów grzybów w jednym naczyniu-ma to negatywny wpływ na ich smak