Przepisy na te smakołyki narodziły się na prowincji i w królewskich zamkach z przysmaków i rustykalnych zapasów, wieki temu. Nic dziwnego, że francuscy kucharze posiadają sekrety przygotowywania ogromnego asortymentu gastronomicznego, niemniej jednak ściśle przestrzegając niektórych niuansów... Przede wszystkim jedzenie podawane jest w małych porcjach, najwyraźniej dlatego Francuzki wyróżniają się smukłymi kształtami. Należy również zauważyć, że zupy są gęste, ale łatwe do strawienia.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
mąka | 325 | 12 | 1 | 67 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
kolejny punkt-podczas smażenia mięsa dodaje się wino, które odparowuje, mając czas na nasycenie produktu niezwykłym smakiem. Francuscy kucharze zawsze pamiętają burgundzkie powiedzenie: & laquo;pij białe wino rano, czerwone wieczorem, aby krew była dobra & raquo ; - dlatego wypełniony kieliszek zawsze zdobi ciekawe prezentacje. Opis charakterystycznych cech nie byłby kompletny, gdybyśmy nie wspomnieli o serze & laquo;Roquefort» i sos & laquo;prowansalski & raquo; znane zarówno w Rosji, jak i na całym świecie. Desery zasługują na szczególną uwagę: przewiewne, rozpływające się w ustach, mające na celu spełnienie marzeń, powodują chęć cieszenia się niesamowitym smakiem na zawsze. Wszystko to można zrobić w domu, czując Paryski smak. Wszelkie przepisy na dania kuchni francuskiej można szybko opanować. Może nadszedł czas, aby zaskoczyć ukochaną romantyczną kolacją o Smaku oryginalnej kombinacji przypraw?