Przygotowanie drożdży jest procesem produkcyjnym. Dlatego kucharze używają drożdży przemysłowych, ponieważ jeśli gotujemy w domu, bardzo trudno jest je zdobyć. Mówiąc najprościej, jeśli zastanawiasz się, jak zrobić drożdże, możesz od razu zrezygnować z tego pomysłu, łatwiej jest udać się do sklepu, który sprzedaje drożdże prasowane, płynne i suche.
drożdże to pożywny pokarm, który zawiera witaminy, białka, tłuszcze, węglowodany, sole mineralne i pierwiastki śladowe. Przepisy na drożdże zaleca się również stosować z wodą jako ogólny środek wzmacniający.
drożdże – jest to szybko psujący się produkt, więc dla zachowania jest suszony i przechowywany w zamrażarce.
najbardziej bujna i apetyczna
pieczenie okazuje się tylko
na drożdżach
. Aby to zrobić, musisz wybrać odpowiednie drożdże. Należy zwrócić uwagę na wygląd i zapach. Jeśli opakowanie pachnie chlebem, jest świeże. Jeśli w ogóle nie ma zapachu lub jest bardzo ostry, lepiej nie brać takich drożdży. Świeże drożdże mogą mieć kolor od szarego do beżowego. Jeśli na brykiecie są plamy i poczerniałe krawędzie, są nieświeże, a apetyczne ciasta z nich nie wyjdą. Jeśli złamiesz paczkę drożdży, powinny się kruszyć. Lepka lepka masa & ndash; jest również dowodem niskiej jakości produktu .
wśród wszystkich odmian tego produktu można wymienić drożdże alkoholowe, które są używane do produkcji napojów. Ale nie nadają się do pieczenia. Suche drożdże są dobre, ponieważ mają dłuższy okres przydatności do spożycia. Ale nie mają dobrej aktywności fermentacyjnej. Najlepsza opcja & ndash; to prasowane świeże drożdże. Mogą być przechowywane w lodówce nie dłużej niż 3 tygodnie, owinięte w papier.
zrób
ciasto drożdżowe wcale nie jest trudne, jeśli kupiłeś wysokiej jakości drożdże.
99 kcal
128 days
Oryginalne wino na najbardziej zabawne spotkania z przyjaciółmi! Wino z feijoa
292 kcal
1 hour20 minutes
Zwiewne, puszyste, miękkie i łatwe do ułożenia ciasto drożdżowe! Istnieje
6 kcal
1 day14 hours
Orzeźwiający, bardzo aromatyczny kwas chlebowy. Świetny napój na gorące lato!
283 kcal
1 hour30 minutes
Niesamowicie puszysty, miękki i giętki, niedrogi! Ciasto na sfermentowane ciasto
48 kcal
2 days
Lekki napój alkoholowy z żurawiną-spróbuj. Wśród wielu moich przepisów na napoje
16 kcal
2 days4 hours
Bomba witaminowa to napój, którego każdy potrzebuje! Chodzi mi o kwas buraczany,
107 kcal
100 days
Zachwyć rodzinę i przyjaciół doskonałym smakiem napoju! Wino z pomarańczy i
61 kcal
34 days
Przygotuj napój znany we Francji, Hiszpanii, Niemczech! Cydr jabłkowy - znany na
55 kcal
8 days
Domowy napój z głogu, mocny i naturalny. Bimber na głogu-brzmi nieźle!
48 kcal
10 days
Aromatyczny napój alkoholowy DIY! Zacier z ciasta winogronowego z drożdżami to
18 kcal
3 days12 hours30 minutes
Taki kwas dobrze ugasi pragnienie w czasie upałów. Czerwiec jest dla mnie jednym
36 kcal
25 minutes
Przepis na pyszny domowy kwas chlebowy! Niezwykle szybki w przygotowaniu
98 kcal
16 days5 hours25 minutes
Naturalny napój alkoholowy na świąteczny stół . Alkohol piję bardzo rzadko i
36 kcal
16 days
Mocny męski napój o smaku winogron! Bimber z ciasta winogronowego nie jest
40 kcal
2 days
Legendarny, pyszny, orzeźwiający-dla siebie i gości! Piwo zhigulev w domu jest
101 kcal
130 days
Za pomocą drożdży możesz zrobić mocny cydr! Jeśli robisz domowe alkohole, mój
Powiązane i dodatkowe kategorie: