Przygotowanie drożdży jest procesem produkcyjnym. Dlatego kucharze używają drożdży przemysłowych, ponieważ jeśli gotujemy w domu, bardzo trudno jest je zdobyć. Mówiąc najprościej, jeśli zastanawiasz się, jak zrobić drożdże, możesz od razu zrezygnować z tego pomysłu, łatwiej jest udać się do sklepu, który sprzedaje drożdże prasowane, płynne i suche.
drożdże to pożywny pokarm, który zawiera witaminy, białka, tłuszcze, węglowodany, sole mineralne i pierwiastki śladowe. Przepisy na drożdże zaleca się również stosować z wodą jako ogólny środek wzmacniający.
drożdże – jest to szybko psujący się produkt, więc dla zachowania jest suszony i przechowywany w zamrażarce.
najbardziej bujna i apetyczna
pieczenie
okazuje się tylko
na drożdżach
. Aby to zrobić, musisz wybrać odpowiednie drożdże. Należy zwrócić uwagę na wygląd i zapach. Jeśli opakowanie pachnie chlebem, jest świeże. Jeśli w ogóle nie ma zapachu lub jest bardzo ostry, lepiej nie brać takich drożdży. Świeże drożdże mogą mieć kolor od szarego do beżowego. Jeśli na brykiecie są plamy i poczerniałe krawędzie, są nieświeże, a apetyczne ciasta z nich nie wyjdą. Jeśli złamiesz paczkę drożdży, powinny się kruszyć. Lepka lepka masa & ndash; jest również dowodem niskiej jakości produktu .
wśród wszystkich odmian tego produktu można wymienić drożdże alkoholowe, które są używane do produkcji napojów. Ale nie nadają się do pieczenia. Suche drożdże są dobre, ponieważ mają dłuższy okres przydatności do spożycia. Ale nie mają dobrej aktywności fermentacyjnej. Najlepsza opcja & ndash; to prasowane świeże drożdże. Mogą być przechowywane w lodówce nie dłużej niż 3 tygodnie, owinięte w papier.
zrób
ciasto drożdżowe
wcale nie jest trudne, jeśli kupiłeś wysokiej jakości drożdże.
335 kcal
4 hours20 minutes
Bujne, przewiewne, ze zwykłych produktów! Ciasto maślane na bułki według tego
223 kcal
1 hour30 minutes
Proste, szybkie, ze zwykłych produktów, Najlepsze! Ciasto do pizzy bez jajek
239 kcal
1 hour
Ciasto drożdżowe bez jajek to podstawa wielu potraw! Ciasto można tworzyć
202 kcal
3 hours
We wszystkim najpiękniejszą rzeczą jest prostota! Ciasto bez mleka i jajek
244 kcal
2 hours15 minutes
Miękki, pyszny, aromatyczny, ze zwykłych potraw! Bochenek mleka jest przykładem
239 kcal
2 hours
Ciasto to bułka z masłem na zdrową i pyszną pizzę. To ciasto spodoba się wielkim
317 kcal
1 hour15 minutes
Bardzo łatwy w przygotowanie ciasta na ciasta i bułki. ♚Larisynshik autor
275 kcal
1 hour
Bardzo prosty przepis na świetne ciasto do każdego wypieku! Często gotuję
25 kcal
3 days
Niezwykle smaczny kwas chlebowy stanie się zwierzakiem! To nie tylko kwas
38 kcal
20 days
Najprostszy przepis na domowy bimber! Bimbrownicy twierdzą, że bimber można
25 kcal
2 days
Gotuje się bardzo szybko i doskonale gasi pragnienie. Absolutnie wspaniały
290 kcal
3 hours30 minutes
Miękka bułka z ciasta drożdżowego z makiem na każdy stół. Bułka okazuje się
207 kcal
1 hour30 minutes
Pyszne, niedrogie, apetyczne i rumiane! Ciasta drożdżowe na wodzie są
227 kcal
2 hours15 minutes
Puszyste domowe paszteciki z letnim nadzieniem. Teraz placki z zieloną cebulą i
220 kcal
2 hours
Pyszne, pachnące, rumiane shanezhki z ziemniakami. Shanezhki - otwarte ciasta z
299 kcal
1 hour
Pyszne smażone placki z ulubionym nadzieniem dla ciebie. Ciasta są bardzo proste
99 kcal
16 days
Naturalny, domowy bimber z soku brzozowego! Domowy bimber z soku brzozowego jest
45 kcal
2 days
Ulubiony napój dla dzieci od dorosłych o każdej porze roku! Kwas cytrynowy jest
154 kcal
50 minutes
Pyszne, obfite, pełne tradycyjne ukraińskie danie! W wielu krajach takie danie
110 kcal
26 days
Możesz przygotować nie tylko pyszny alkohol, ale także tinkturę. Jeśli chcesz
Powiązane i dodatkowe kategorie: