Przepisy na mąkę pszenną – to podstawa, podstawa prawie każdego procesu gotowania. Chleb, ciastka, bułki, ciasta do pizzy lub ciasta, ciasta, pierniki: tutaj główny składnik jest niezmieniony. A jeśli nie chodzi o Muffin – jakie potrawy można przygotować?
1) jeśli potrzebujesz zagęszczaczy. Sosy, w szczególności słynny sos beszamelowy, omlety, serniki, zupy & hellip; zwykle wymaga bardzo mało & ndash; jednej lub dwóch łyżek stołowych ,ale niewielka porcja sypkiej substancji tworzy odpowiednią konsystencję.
2) gdy wymagana jest panierka. Do smażenia ryb, warzyw, produktów mięsnych. Możesz zrobić ciasto lub po prostu zanurzyć kawałek w mące, a skorupa nie jest gorsza.
3) dla powłoki. Aby uformować pierogi, pierogi, chinkali, manti, tortellini i inne gotowane produkty z nadzieniem w środku, musisz zagnieść ciasto. Przepis & ndash; jest niezwykle prosty: plus woda i sól, w rzadkich przypadkach jajko.
jedyną rzeczą jest to, że mielone ziarna pszenicy nie powinny być używane zamiast innych zbóż. Mąka kukurydziana, grochowa, Kasztanowa, gryczana lub ryżowa ma inny skład chemiczny, inny smak – takie eksperymenty kulinarne nie zakończą się niczym pożytecznym.
Czytaj TEN ARTYKUŁ o tym, czym jest mąka pszenna, jak wybrać ją poprawnie dla niektórych przepisów, aby pieczenie zawsze okazało się bezbłędne.