z gałki muszkatołowej uzyskuje się olej, który jest częścią przypraw do kiełbas i półproduktów drobiowych. Dodając tę przyprawę, aromatyzują kiełbaski i pasztety. Ta przyprawa służy do aromatyzowania słodyczy i niektórych wypieków.
Przepisy z gałką muszkatołową
zaleca się również gotowanie marynowanego śledzia i ryb wędzonych na gorąco z tą przyprawą.
jeśli gotujemy w domu, przed użyciem gałkę muszkatołową należy posiekać,zetrzeć lub pokroić nożem. Gałka muszkatołowa przepisy zalecają dodawanie do różnych sosów i
dania warzywne . Na przykład harmonijnie łączy się z mięsem mielonym i rybami, z grzybami, warzywami, ryżem, daniami mlecznymi. Przyprawa świetnie komponuje się również z zupami i bulionami. Gałkę muszkatołową umieszcza się również w jajecznicy lub
omlet . Potrawy ze zbóż i produktów mącznych będą znacznie smaczniejsze z tą przyprawą.
dania z gałki muszkatołowej
są również dobre do robienia słodyczy. Gałka muszkatołowa jest dodawana w celu wzmocnienia smaku i aromatu podczas przygotowywania budyniu czekoladowego, różnych kremów do ciast, bułek i
pieczenia , pieczone jabłka, śliwki i morele, lody i bitą śmietanę. Podczas gotowania kompotów i dżemów dodaje się również gałkę muszkatołową.
gałka muszkatołowa nadaje niepowtarzalny smak i aromat alkoholom i koktajlom, sokowi pomidorowemu, lemoniadzie, grzanemu winu, ponczowi, napojom mlecznym, a nawet
kakao .
jednak dodając gałkę muszkatołową do różnych potraw, należy pamiętać, że ilość tej przyprawy nie powinna być zbyt duża. Optymalna ilość na porcję & ndash; nie więcej niż jeden gram tej przyprawy.
318 kcal
6 hours
Soczyste, pachnące domowe kotlety, ale tylko posiekane! Ten przepis przyjdzie na