Wieprzowina pieczona w cieście
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
umyj mięso, osusz i posyp ząbkami czosnku.
rozdrobnij pozostały czosnek przez wyciskacz do czosnku.
do czosnku dodaj paprykę, zioła kuchni włoskiej, gałkę muszkatołową, cynamon, sól, pieprz. Wymieszaj przyprawy i dobrze wetrzyj je w mięso.
rozłóż musztardę na wierzchu i wetrzyj ją ze wszystkich stron w wieprzowinę.
dodaj trochę więcej soli do mięsa.
z mąki, wody i soli zagnieść twarde ciasto.
podziel ciasto na dwie nierówne części.
rozwałkuj ciasto.
umieść duże ciasto w formie natłuszczonej olejem roślinnym.
rozłóż wieprzowinę gotowaną do pieczenia.
przykryj mniejszą tortillą.
posmaruj krawędzie tortilli wodą i połącz.
piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez półtorej godziny.
gdy ciasto będzie złote, mięso można wyjąć z piekarnika.
Wieprzowina pieczona w cieście jest gotowa!
rozdrobnij pozostały czosnek przez wyciskacz do czosnku.
do czosnku dodaj paprykę, zioła kuchni włoskiej, gałkę muszkatołową, cynamon, sól, pieprz. Wymieszaj przyprawy i dobrze wetrzyj je w mięso.
rozłóż musztardę na wierzchu i wetrzyj ją ze wszystkich stron w wieprzowinę.
dodaj trochę więcej soli do mięsa.
z mąki, wody i soli zagnieść twarde ciasto.
podziel ciasto na dwie nierówne części.
rozwałkuj ciasto.
umieść duże ciasto w formie natłuszczonej olejem roślinnym.
rozłóż wieprzowinę gotowaną do pieczenia.
przykryj mniejszą tortillą.
posmaruj krawędzie tortilli wodą i połącz.
piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez półtorej godziny.
gdy ciasto będzie złote, mięso można wyjąć z piekarnika.
Wieprzowina pieczona w cieście jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal / 100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g