Tak czy inaczej, drugie dania są podstawą odżywiania. Umiejętność gotowania ryb, mięsa lub warzyw z obfitym dodatkiem z pewnością można nazwać jedną z podstawowych dla Kucharza na każdym poziomie. Jeszcze cenniejszą umiejętnością kulinarną jest umiejętność przygotowania przepysznej uczty, poświęcając minimum czasu na ten proces. Na szczęście nowoczesne urządzenia kuchenne pozwalają znacznie szybciej wykonywać wiele zadań-począwszy od przygotowania produktów, a skończywszy na ich przetwarzaniu.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
mleko | 68 | 3.2 | 3.6 | 4.8 |
mając na uwadze kilka interesujących pomysłów, gospodyni może zapewnić pełną różnorodność gastronomiczną wszystkim członkom rodziny. Przepisy na szybkie i smaczne drugie dania naprawdę pomagają w chwilach czasu, kiedy lista rzeczy do zrobienia była zbyt gęsta lub nagle na progu pojawili się goście. W odpowiedniej sekcji książki kucharskiej z pewnością znajdzie się kilka odpowiednich przepisów, nawet jeśli do dyspozycji jest ograniczony zestaw produktów.