makaron z owocami morza
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Ostatnio, odwiedzając przyjaciół, spróbowałem bardzo smacznego i aromatycznego dania-to kulinarny przepis na makaron z owocami morza. Zaskakująco jedzenie ma bardzo łatwy i szybki sposób przygotowania. Do stołu polecam podawać z kieliszkiem schłodzonego białego wina.
gotowanie wymaga ugotowania makaronu do połowy ugotowanego. Makaron jest odpowiedni dla każdego, używam makaronu ryżowego lub włoskiego, a z braku tego wystarczy makaron. Posmaruj gotowy makaron masłem.
następnie pomidory zanurzamy we wrzącej wodzie, obieramy i kroimy. Przełóż czosnek przez czosnek lub po prostu drobno posiekaj. Drobno posiekaj i świeże zioła.
następnie wrzuć owoce morza do wrzącej osolonej wody. Z owoców morza do tego dania wolę mieszankę krewetek i małży. Kiedy owoce morza rosną, należy je spuścić i spłukać.
rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i dodaj czosnek, smaż trochę i dodaj owoce morza i pomidory, następnie sól, dodaj mieszankę papryki, a gdy płyn lekko odparuje, dodaj posiekane warzywa. Dusimy przez kolejne 3 minuty i dodajemy makaron na patelnię. Dusimy wszystko przez kolejne 5 minut. Wraz z makaronem, jeśli chcesz, możesz dodać łyżkę kwaśnej śmietany.
rozłóż makaron porcjami i udekoruj liśćmi bazylii.
pyszne, spróbuj!
gotowanie wymaga ugotowania makaronu do połowy ugotowanego. Makaron jest odpowiedni dla każdego, używam makaronu ryżowego lub włoskiego, a z braku tego wystarczy makaron. Posmaruj gotowy makaron masłem.
następnie pomidory zanurzamy we wrzącej wodzie, obieramy i kroimy. Przełóż czosnek przez czosnek lub po prostu drobno posiekaj. Drobno posiekaj i świeże zioła.
następnie wrzuć owoce morza do wrzącej osolonej wody. Z owoców morza do tego dania wolę mieszankę krewetek i małży. Kiedy owoce morza rosną, należy je spuścić i spłukać.
rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i dodaj czosnek, smaż trochę i dodaj owoce morza i pomidory, następnie sól, dodaj mieszankę papryki, a gdy płyn lekko odparuje, dodaj posiekane warzywa. Dusimy przez kolejne 3 minuty i dodajemy makaron na patelnię. Dusimy wszystko przez kolejne 5 minut. Wraz z makaronem, jeśli chcesz, możesz dodać łyżkę kwaśnej śmietany.
rozłóż makaron porcjami i udekoruj liśćmi bazylii.
pyszne, spróbuj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g