można go gotować bez względu na porę roku. Przy odrobinie wyobraźni i kreatywności kulinarnej możesz łatwo zaskoczyć członków rodziny i gości domu oryginalną i niesamowicie smaczną ucztą. Przepisy na kurczaka z warzywami pozwalają wędrować po talencie kulinarnym. Są proste i zdrowe, podawane na śniadanie, lunch i kolację, staną się odpowiednim daniem na ucztę. Piersi z kurczaka, nogi, skrzydełka duszone w aromatycznym soku wydzielanym przez warzywa mają bogaty smak, delikatną konsystencję.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cebula | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
filet z kurczaka | 113 | 23.6 | 1.9 | 0.4 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
ziemniak | 80 | 2 | 0.4 | 18.1 |
kurczak | 238 | 18.2 | 18.4 | 0 |
składniki warzywne są przygotowywane bezpośrednio z mięsem z kurczaka lub przygotowywane osobno i tworzą piękną i apetyczną poduszkę z produktów pochodzenia roślinnego. Kurczak smażony lub gotowany w piekarniku z dodatkami warzywnymi stanie się daniem koronnym gospodyni. Przyprawy, zioła i przyprawy pomogą doprowadzić do doskonałego smaku potrawy: czerwony i czarny pieprz, suszony koperek, papryka, liść laurowy, gałązki rozmarynu i tymianku, tymianek, bazylia.