ich smaki są wyjątkowe i różnorodne. Istnieją przepisy na sałatki, które należy natychmiast zjeść lub można je konserwować na zimę. Ich skład może obejmować wiele składników: wszelkiego rodzaju mięsa( wieprzowina, jagnięcina, wołowina), drób (kurczak, indyk, gęś lub kaczka), owoce morza (kalmary, małże, krewetki), dowolne ryby, wszelkiego rodzaju warzywa, grzyby, jajka, owoce, orzechy, jagody i wiele innych. Sos jest niezbędnym składnikiem sałatek.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
ogórki | 15 | 0.8 | 0.1 | 2.6 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
oliwa z oliwek | 913 | 0 | 99.8 | 0 |
majonez, śmietana, olej roślinny, sos sojowy, jogurt naturalny, sok z cytryny i tak dalej mogą działać w jej roli . Istnieje wiele opcji. W zależności od preferencji kucharza i tych, których planujesz karmić, możesz gotować słone i słodkie, pikantne i kwaśne, mięsne i wegetariańskie, wysokokaloryczne i dietetyczne, tradycyjne lub francuskie potrawy. Bez tego dania nie ma świątecznej uczty, ale do codziennego jedzenia lekka i delikatna sałatka to świetny wybór. Obecnie istnieją tysiące odmian sałatek. Możesz codziennie rozpieszczać swoje gospodarstwo domowe i zaskakiwać krewnych niezwykłymi, obfitymi i pikantnymi potrawami.