sałatka ze szprotami i grzankami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozłóż sałatkę warstwami.
1 warstwa-szproty rozgniecione widelcem,
2. warstwa-posiekana cebula smażona na oleju roślinnym (ostudzić),
3 warstwy krakersy,
4-warstwa-majonez,
5. warstwa pokruszonych jajek,
6 warstwa-gotowana marchewka starta na drobnej tarce, zmieszana z czosnkiem,solą i majonezem przepuszczonym przez czosnek.
udekoruj do woli!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Szproty - 363 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g