Sałatka z tuńczyka w puszce
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
drobno posiekaj koperek. Trzy jajka na grubej tarce. Dodaj posiekaną czerwoną cebulę sałatkową.
spuść olej z konserw, dodaj rybę do sałatki.
doprawiamy majonezem, pieprzem i solą do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g