Sałatka z tuńczyka w puszce

Sałatka z tuńczyka w puszce nie pozostawi cię obojętnym!
KseniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 13 g
tłuszcze 42 % 11 g
węglowodany 8 % 2 g
158 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

drobno posiekaj koperek. Trzy jajka na grubej tarce. Dodaj posiekaną czerwoną cebulę sałatkową.
spuść olej z konserw, dodaj rybę do sałatki.
doprawiamy majonezem, pieprzem i solą do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy