możesz stworzyć prawdziwe arcydzieło gotowania z dowolnego produktu znajdującego się w lodówce. Przepisy na sałatki z majonezem pozwolą gospodyni przygotować niezwykłe i niezwykle smaczne smakołyki na świąteczny stół. Olivier, śledź pod futrem, Mimoza, tradycyjna sałatka z paluszkami krabowymi i kukurydzą w puszkach – nie możesz obejść się bez dodatku majonezu. Majonez idealnie komponuje się z prawie wszystkimi produktami: grzybami, ziemniakami, burakami, marchewką, kapustą, pomidorami i ogórkami, mięsem, drobiem, rybami i owocami morza.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
marchew | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
ogórki | 15 | 0.8 | 0.1 | 2.6 |
ziemniak | 80 | 2 | 0.4 | 18.1 |
pozwala to na stosowanie stale nowych składników i zaskakiwanie domowych apetycznych i smacznych potraw przynajmniej codziennie. Sos do dressingu najlepiej przygotować samodzielnie. Możesz więc być pewien jego świeżości i braku szkodliwych dodatków. To bardzo proste: wystarczy wymieszać olej roślinny, ocet, żółtko i musztardę, wszystko dokładnie ubić na puszystość i doprawić solą. Z domowego dressingu smak potraw tylko się poprawi.