Sałatka z mięsem i piklami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
1.Marynuj cebulę-obierając ją i krojąc w półpierścienie. Zalej go wrzącą wodą przez 5 minut, a następnie spuść wrzącą wodę i zalej cebulę marynatą (woda i ocet 1:1). Pozostaw na 15 minut.
2. Cielęcinę i ogórki pokroić w paski.
3. Połóż marynowaną cebulę na sicie, pozwól płynowi spłynąć.
4. W misce wkładamy mięso, cebulę, ogórki i doprawiamy domowym majonezem.
wymieszaj.
dodaj sól i pieprz-w razie potrzeby.
2. Cielęcinę i ogórki pokroić w paski.
3. Połóż marynowaną cebulę na sicie, pozwól płynowi spłynąć.
4. W misce wkładamy mięso, cebulę, ogórki i doprawiamy domowym majonezem.
wymieszaj.
dodaj sól i pieprz-w razie potrzeby.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g