Sałatka z mięsem i piklami

z taką sałatką zawsze będziesz gotowy na przybycie gości! Smak i to, że jest sycący. Przed sałatką stroganowską brakuje czerwonej papryki. Ale z tego nie traci wiele ).
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 8 g
tłuszcze 45 % 9 g
węglowodany 15 % 3 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
1.Marynuj cebulę-obierając ją i krojąc w półpierścienie. Zalej go wrzącą wodą przez 5 minut, a następnie spuść wrzącą wodę i zalej cebulę marynatą (woda i ocet 1:1). Pozostaw na 15 minut.
2. Cielęcinę i ogórki pokroić w paski.
3. Połóż marynowaną cebulę na sicie, pozwól płynowi spłynąć.
4. W misce wkładamy mięso, cebulę, ogórki i doprawiamy domowym majonezem.
wymieszaj.
dodaj sól i pieprz-w razie potrzeby.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy