wieprzowina z bakłażanem i papryką
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
bakłażan i paprykę obrać i pokroić w drobną kostkę.
pokrój cebulę w kostkę.
zetrzyj marchewki.
pokrój wieprzowinę na małe kawałki i usmaż na oleju roślinnym.
dodaj cebulę. Obsmażać.
dodaj marchewki. Obsmażać.
następnie dodaj paprykę, a następnie bakłażan. Obsmażać.
rozłóż koncentrat pomidorowy. Dodaj trochę wody, aby rozłożyć makaron i dusić pod przykryciem przez pół godziny.
10 minut przed gotowością posolić, pieprzyć naczynie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g