z czym je ugotować? Latem preferowane są świeże jabłka i jagody. W zimnych porach roku odpowiedni jest dżem lub twaróg. W przypadku wersji niesłodzonej-zielona cebula z gotowanym jajkiem, mięso lub owsianka ryżowa. Warto pamiętać o klasycznych nadzieniach kuchni rosyjskiej: kapuście, ziemniakach, grzybach. Opcje testu są nie mniej zróżnicowane. Drożdżowe-dom wypełnia się mocnym aromatem. Łuszcząca się – gdy chcesz cieszyć się nadzieniem ukrytym pod chrupiącą cienką skórką. Krem-wybór tych, którzy nie lubią długich ugniatania i czekania. Przepisy na ciasta smażone na patelni pozwolą zaoszczędzić czas i wysiłek. Smak zależy również od kształtu. Możesz pokazać wyobraźnię lub trzymać się tradycji.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
mąka | 325 | 12 | 1 | 67 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
mleko | 68 | 3.2 | 3.6 | 4.8 |
ugotuj je jako półksiężyc, czy okrągłe jak słońce? Owalne lub trójkątne-wybór kształtu zależy od kreatywnego nastroju kucharza. Jedno pozostaje takie samo-powinny wyglądać apetycznie. Studiując przepisy na ciasta, ludzie wspominają lata szkolne, kiedy babcia zawijała je w papier i wkładała do teczki. Podczas przerwy można było podzielić się smakołykiem z sąsiadem na biurku - nawet nauka stała się łatwa i interesująca. Inni pamiętają dzień świąteczny. Rodzina jest zmontowana, a mama wyciąga z piekarnika blachę do pieczenia, z której rozprzestrzenia się niewyobrażalny smak. Wspomnienia mogą być różne, ale łączy je światło i ciepło chwil, które nazywane są wartościami rodzinnymi.