skład / składniki
metoda gotowania
zrób przaśne ciasto maślane. Aby to zrobić, zmiękcz masło do plastyczności. Oddzielnie w wodzie rozpuść sól i kwas cytrynowy. Dodaj jajko do roztworu i dobrze wszystko wymieszaj. Następnie, wlewając małe porcje, połącz mieszaninę ze zmiękczonym masłem. I na koniec dodaj mąkę zmieszaną z sodą. Ugniataj ciasto bardzo szybko, ponieważ soda w połączeniu z kwasami tworzy dwutlenek węgla, który po długim ugniataniu ulatnia się, a ciasta podczas pieczenia nieznacznie wzrosną.
przygotuj nadzienie. Opłucz suszone grzyby, włóż do rondla, zalej wrzącą wodą i gotuj w kuchence mikrofalowej przez 3-4 minuty z mocą 100%. Gotowe grzyby odstawić na 10 minut.
następnie ugotowane grzyby opłucz zimną wodą i przepuść przez maszynę do mięsa. Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na maśle przez 2-3 minuty. Następnie wymieszaj cebulę z mielonym grzybem, dodaj mąkę, sól i mielony pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj.
rozwałkuj gotowe ciasto na warstwę o grubości 0,5 centymetra i pokrój w kółko szklanką. Połóż nadzienie grzybowe na środku każdego, połącz krawędzie i ściśnij.
ułóż paszteciki na płaskim naczyniu pokrytym naoliwionym pergaminem i piecz w kuchence mikrofalowej przez 7-8 minut przy 100% mocy. Następnie pozwól gotowym pasztecikom usiąść przez około 10 minut. Placki gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal/100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g