ciasto piwne dla ryb jest bujne

ryba w cieście piwnym jest bardzo aromatyczna i smaczna. Zaleca się smażenie ryby w takim cieście na średnim ogniu, aby płynna masa szybko się związała. Możesz smażyć zarówno steki rybne, jak i filety w cieście piwnym.
NinelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 11 % 4 g
węglowodany 68 % 25 g
156 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 min

wlej piwo do głębokiego pojemnika i ubij mikserem, aż powstanie stabilna biała piana. Następnie dodaj jajko kurze, sól i czarny pieprz. Wlać przesianą mąkę, wymieszać ciasto trzepaczkami, aż będzie gładkie. Ciasto na piwie jest gotowe, możesz zanurzyć w nim rybę i smażyć na oleju roślinnym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy