ciasto piwne dla ryb jest bujne
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
wlej piwo do głębokiego pojemnika i ubij mikserem, aż powstanie stabilna biała piana. Następnie dodaj jajko kurze, sól i czarny pieprz. Wlać przesianą mąkę, wymieszać ciasto trzepaczkami, aż będzie gładkie. Ciasto na piwie jest gotowe, możesz zanurzyć w nim rybę i smażyć na oleju roślinnym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g