Być może przepisy na pieczenie na kefirze są prawie największą sekcją w gotowaniu, ponieważ stworzono ich ogromną liczbę. Ten niedrogi produkt często pozostaje niedokończony-co zrobić z resztkami, które stały w lodówce dzień lub dwa? Większość deserów jest przygotowywana szybko, a cukiernik nie będzie potrzebował specjalnych umiejętności. Nie potrzeba też egzotycznych produktów...
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
kefir | 38 | 2.8 | 1 | 4 |
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
soda spożywcza | 0 | 0 | 0 | 0 |
mąka | 325 | 12 | 1 | 67 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
Z reguły w każdej domowej książce kucharskiej jest co najmniej kilka przepisów na takie wypieki - pomagają, jeśli trzeba coś przygotować na herbatę, ale prawie nie ma czasu. Przepysznymi smakołykami można rozpieszczać nie tylko nieoczekiwanych gości - niewątpliwie domownicy będą zadowoleni z pysznych deserów: zapiekanek, szybkich ciast, mannik, babeczek, bułek, babeczek, ciast, ciastek. Do przygotowania cheburek i chaczapuri można również użyć kefiru. A ciasta z dżemem są jasnym pozdrowieniem z dzieciństwa, a za to z pewnością obdarzy cię szczerym uśmiechem i spojrzeniem pełnym przyjemności.