skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować przepyszne ciasta na kefirze z nadzieniem serowym z twarogiem i ziołami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania ciast serowych z ciasta bez drożdży z nadzieniem.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, weź dużą miskę i wlej do niej trzysta mililitrów kefiru o temperaturze pokojowej, a następnie wlej do niej jedną łyżeczkę sody, jedną łyżeczkę soli i wlej dwie łyżki oleju roślinnego.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce za pomocą trzepaczki.
Krok 4:
Weź drobne sito i przesiaj do miski z płynną podstawą czterysta pięćdziesiąt gramów najwyższej jakości mąki pszennej.
Krok 5:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto, które następnie zbieraj rękami i ugniataj do wymaganej konsystencji przez około siedem minut.
Krok 6:
Zbierz ugniatane jednorodne ciasto w bryłę i włóż na trzydzieści minut do celofanowej torby.
Krok 7:
Aby przygotować nadzienie, weź grubą tarkę i wetrzyj trzysta pięćdziesiąt gramów sera Adyghe w głęboką miskę.
Krok 8:
Włóż dwieście pięćdziesiąt gramów twarogu do miski z startym serem i wymieszaj.
Krok 9:
Dodaj sól do wspólnej miski do smaku, mieszankę czarnej i czerwonej papryki i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 10:
Dość drobno posiekaj zieloną cebulę z koperkiem do smaku i włóż do wspólnej miski, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 11:
Dodaj dwie łyżki kwaśnej śmietany do wspólnej miski i ponownie dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 12:
Z przygotowanego nadzienia uformuj sześć w przybliżeniu identycznych koloboków, które następnie ułóż na talerzu.
Krok 13:
Po upływie czasu posyp stół odrobiną mąki pszennej i rozłóż ciasto, które następnie lekko ugniataj i uformuj.
Krok 14:
Podziel uformowane ciasto na sześć w przybliżeniu identycznych części i uformuj z nich bułki, które następnie rozłóż na stole i przykryj ręcznikiem na piętnaście minut.
Krok 15:
Po upływie czasu naprzemiennie ugniataj każdą bułkę rękami do ciasta i rozłóż na nich bułkę z przygotowanego nadzienia.
Krok 16:
Dobrze przyklej krawędzie tortilli nadzieniem i uformuj koloboki.
Krok 17:
Posyp stół odrobiną mąki pszennej, a następnie na przemian rozłóż na nim każdą bułkę i bardzo delikatnie ugniataj na tortillę rękami, które następnie równomiernie rozwałkuj do odpowiedniego rozmiaru równego średnicy patelni i grubości pół centymetra.
Krok 18:
Weź suchą patelnię i umieść ją na włączonym piecu, a następnie ułóż na przemian tortille i smaż na średniej temperaturze pieca, aż będą złote z każdej strony, a następnie posmaruj tortille do smaku masłem i rozłóż na talerzu.
Krok 19:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na domowe wypieki z najwyższej jakości kefiru z mąki pszennej z serem, twarogiem i kwaśną śmietaną z ziołami na śniadanie lub przekąskę! Pamiętaj, aby przygotować pachnące ciasta serowe z ciasta bez drożdży z twarogiem i kwaśną śmietaną, które bez wątpienia spodoba się wielu i mile zaskoczy ich wspaniałym smakiem! Szybkie w przygotowaniu domowe tortille serowe, gotowane na kefirze i pieczone na prostej patelni, są dobrą alternatywą dla różnych wypieków! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal / 100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal / 100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal / 100g