tortille na kefirze nadziewane serem i twarogiem z ziołami

łatwe pieczenie na patelni z niedrogich produktów! Dość szybki przepis na domowe ciasta z ciasta bez drożdży na kefirze z serem, twarogiem, kwaśną śmietaną i ziołami, które mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem i na pewno przypadną do gustu wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 21 % 9 g
węglowodany 52 % 22 g
224 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować przepyszne ciasta na kefirze z nadzieniem serowym z twarogiem i ziołami, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania ciast serowych z ciasta bez drożdży z nadzieniem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować ciasto, weź dużą miskę i wlej do niej trzysta mililitrów kefiru o temperaturze pokojowej, a następnie wlej do niej jedną łyżeczkę sody, jedną łyżeczkę soli i wlej dwie łyżki oleju roślinnego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce za pomocą trzepaczki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź drobne sito i przesiaj do miski z płynną podstawą czterysta pięćdziesiąt gramów najwyższej jakości mąki pszennej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto, które następnie zbieraj rękami i ugniataj do wymaganej konsystencji przez około siedem minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zbierz ugniatane jednorodne ciasto w bryłę i włóż na trzydzieści minut do celofanowej torby.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Aby przygotować nadzienie, weź grubą tarkę i wetrzyj trzysta pięćdziesiąt gramów sera Adyghe w głęboką miskę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż dwieście pięćdziesiąt gramów twarogu do miski z startym serem i wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj sól do wspólnej miski do smaku, mieszankę czarnej i czerwonej papryki i wymieszaj wszystkie składniki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dość drobno posiekaj zieloną cebulę z koperkiem do smaku i włóż do wspólnej miski, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj dwie łyżki kwaśnej śmietany do wspólnej miski i ponownie dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Z przygotowanego nadzienia uformuj sześć w przybliżeniu identycznych koloboków, które następnie ułóż na talerzu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po upływie czasu posyp stół odrobiną mąki pszennej i rozłóż ciasto, które następnie lekko ugniataj i uformuj.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Podziel uformowane ciasto na sześć w przybliżeniu identycznych części i uformuj z nich bułki, które następnie rozłóż na stole i przykryj ręcznikiem na piętnaście minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Po upływie czasu naprzemiennie ugniataj każdą bułkę rękami do ciasta i rozłóż na nich bułkę z przygotowanego nadzienia.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dobrze przyklej krawędzie tortilli nadzieniem i uformuj koloboki.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Posyp stół odrobiną mąki pszennej, a następnie na przemian rozłóż na nim każdą bułkę i bardzo delikatnie ugniataj na tortillę rękami, które następnie równomiernie rozwałkuj do odpowiedniego rozmiaru równego średnicy patelni i grubości pół centymetra.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Weź suchą patelnię i umieść ją na włączonym piecu, a następnie ułóż na przemian tortille i smaż na średniej temperaturze pieca, aż będą złote z każdej strony, a następnie posmaruj tortille do smaku masłem i rozłóż na talerzu.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na domowe wypieki z najwyższej jakości kefiru z mąki pszennej z serem, twarogiem i kwaśną śmietaną z ziołami na śniadanie lub przekąskę! Pamiętaj, aby przygotować pachnące ciasta serowe z ciasta bez drożdży z twarogiem i kwaśną śmietaną, które bez wątpienia spodoba się wielu i mile zaskoczy ich wspaniałym smakiem! Szybkie w przygotowaniu domowe tortille serowe, gotowane na kefirze i pieczone na prostej patelni, są dobrą alternatywą dla różnych wypieków! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal / 100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal / 100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal / 100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Ser Adyghe - 240   kcal / 100g

Podobne przepisy