skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do mielonego kurczaka dodaj cebulę startą na najmniejszej tarce, dodaj sól i dokładnie wymieszaj.
Krok 2:
Robienie sosu. Do śmietany wrzucamy drobno posiekany lub posiekany na tarce 1 ząbek czosnku, solimy, lekko pieprzymy zmielonym czarnym pieprzem, dodajemy dużo drobno posiekanego koperku (koperek nie powinien być mokry) i dokładnie mieszamy.
Krok 3:
Pokrój pomidora i ogórka w małe kostki, najlepiej Usuń środkową część ogórka i pomidora, aby nasze cięcie nie było wodniste.
Krok 4:
Na średniej tarce trzy sery, dowolny twardy ser.
Krok 5:
Podgrzewamy patelnię na małym ogniu i dodajemy olej, robimy prostokątny kotlet z mięsa mielonego i kładziemy go ostrożnie, aby Forma się nie rozpadła lub nie zepsuła.
Krok 6:
Ząbek czosnku kroimy wzdłuż na 4 części wrzucamy na patelnię z kotletem. Smaż kotlet z obu stron, aż będzie ugotowany, nie podnosząc poziomu ognia. Jeśli czosnek zaczął czernieć, lepiej go usunąć, dał już wszystkie swoje walory smakowe.
Krok 7:
Połóż gotowy kotlet na płaskim talerzu, pozwól mu trochę ostygnąć, a następnie polej octem na całej długości, dodaj posiekane warzywa i szczyptę czarnego mielonego pieprzu
Krok 8:
Połóż kotlet na chlebie pita, połóż pokrojony pomidor i ogórek na chlebie pita obok kotleta, posyp tartym serem, włóż trzy łyżeczki sosu i lekko potrzyj chleb pita, należy to zrobić ostrożnie, aby nie uszkodzić chleba pita. Zawijamy to wszystko i kładziemy na suchej patelni lub grillu, trzymamy przez minutę z każdej strony.
Krok 9:
Następnie wyjmujemy nasze kotlety z patelni w chlebie pita, powinny być lekko opiekane z obu stron.
Krok 10:
Mam to w ten sposób, smaczne i soczyste. Spróbuj i podziel się wrażeniami z mojego przepisu.
jeśli chcesz ugotować coś smacznego i szybkiego, ten przepis jest dokładnie tym, czego potrzebujesz. Jest jednocześnie oryginalny i niezwykły. Ogólnie przygotowujemy kotlety z mielonego kurczaka, dodajemy pokrojone warzywa, soczysty sos i zawijamy je w cienki chleb pita, smażymy na suchej patelni i cieszymy się.
jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal / 100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal / 100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal / 100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g