kotlet w cienkim chlebie pita

gotuje się szybko, wygląda oryginalnie, soczysto i pysznie! Pyszne, satysfakcjonujące. Gotuje się łatwo i szybko, nawet dla tych, którzy nie gotują dobrze lub wcale nie lubią gotować. Bardzo ważne jest to, że ten przepis nie wymaga dużo kosztów finansowych.
EdwardPovarAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 9 g
tłuszcze 32 % 6 g
węglowodany 21 % 4 g
111 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do mielonego kurczaka dodaj cebulę startą na najmniejszej tarce, dodaj sól i dokładnie wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Robienie sosu. Do śmietany wrzucamy drobno posiekany lub posiekany na tarce 1 ząbek czosnku, solimy, lekko pieprzymy zmielonym czarnym pieprzem, dodajemy dużo drobno posiekanego koperku (koperek nie powinien być mokry) i dokładnie mieszamy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój pomidora i ogórka w małe kostki, najlepiej Usuń środkową część ogórka i pomidora, aby nasze cięcie nie było wodniste.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na średniej tarce trzy sery, dowolny twardy ser.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podgrzewamy patelnię na małym ogniu i dodajemy olej, robimy prostokątny kotlet z mięsa mielonego i kładziemy go ostrożnie, aby Forma się nie rozpadła lub nie zepsuła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ząbek czosnku kroimy wzdłuż na 4 części wrzucamy na patelnię z kotletem. Smaż kotlet z obu stron, aż będzie ugotowany, nie podnosząc poziomu ognia. Jeśli czosnek zaczął czernieć, lepiej go usunąć, dał już wszystkie swoje walory smakowe.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż gotowy kotlet na płaskim talerzu, pozwól mu trochę ostygnąć, a następnie polej octem na całej długości, dodaj posiekane warzywa i szczyptę czarnego mielonego pieprzu

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż kotlet na chlebie pita, połóż pokrojony pomidor i ogórek na chlebie pita obok kotleta, posyp tartym serem, włóż trzy łyżeczki sosu i lekko potrzyj chleb pita, należy to zrobić ostrożnie, aby nie uszkodzić chleba pita. Zawijamy to wszystko i kładziemy na suchej patelni lub grillu, trzymamy przez minutę z każdej strony.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie wyjmujemy nasze kotlety z patelni w chlebie pita, powinny być lekko opiekane z obu stron.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Mam to w ten sposób, smaczne i soczyste. Spróbuj i podziel się wrażeniami z mojego przepisu.

jeśli chcesz ugotować coś smacznego i szybkiego, ten przepis jest dokładnie tym, czego potrzebujesz. Jest jednocześnie oryginalny i niezwykły. Ogólnie przygotowujemy kotlety z mielonego kurczaka, dodajemy pokrojone warzywa, soczysty sos i zawijamy je w cienki chleb pita, smażymy na suchej patelni i cieszymy się.

jak wybrać odpowiedni chleb pita? Przede wszystkim spójrz na datę produkcji na opakowaniu. Nie bierz przeterminowanych wypieków. Świeży chleb pita powinien mieć przyjemny zapach. Przyjrzyj się uważnie, aby nie było na nim plam i śladów pleśni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal / 100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal / 100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal / 100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal / 100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal / 100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g

Podobne przepisy