Ta roślina jest wspomniana w Biblii. Koperek, którego dobroczynne właściwości są cenione na wszystkich kontynentach, jest szeroko rozpowszechniony ze względu na swoje właściwości gastronomiczne.
koperek ma przyjemny smak i aromat. Przepisy na koper zaleca się stosować świeże i suszone. Zwykle kucharze, gotując
dania z koperku
, użyj zieleni i nasion tej rośliny. Młode matki wiedzą, czym jest woda koperkowa, której przygotowanie jest bardzo ważne dla niemowląt.
świeże warzywa koperkowe, gdy gotujemy w domu, zwykle dodajemy do
zupy
,
sałatki
,
dania główne
,
sosy
i
sosy
.
przepisy z koperkiem
zaleca się używanie go do konserwowania różnych warzyw przeznaczonych do długotrwałego przechowywania. W tym celu koperek jest często dodawany do marynaty wraz z kwitnącymi parasolami.
suszone warzywa i nasiona kopru są dodawane do
Barszcz
, zupy, w dania z gotowanych ryb i owoców morza. Do dekoracji potraw często używa się całych gałązek koperku. Koperek świetnie nadaje się również do potraw z fasoli i grochu. Ta przyprawa może aromatyzować twaróg,
dania z jajek
i niektóre odmiany serów.
koperek w przemyśle spożywczym jest używany jako przyprawa do przetworów warzywnych. Jest również używany do produkcji oleju koperkowego. Jest stosowany w produkcji wyrobów cukierniczych.
jeśli odetniesz liście kopru w okresie kwitnienia, możesz je aromatyzować
ocet
i herbata. Ta przyprawa & ndash; niezbędny składnik szerokiej gamy suchych mieszanek przyprawowych. Koper jest jedną z niewielu przypraw, których użycie jest praktycznie nieograniczone.
jednak przy długotrwałej obróbce cieplnej świeży koperek traci swój pyszny aromat, dlatego dodaje się go do potraw na minutę przed gotowaniem, a także do potraw już ugotowanych.
28 kcal
1 day
Oryginalny, pikantny, szybki, prosty i bardzo smaczny! Czosnek niedźwiedzi
185 kcal
15 minutes
Spektakularna i pyszna przekąska z łososiem na szaszłykach. Kanapki to zawsze
25 kcal
1 hour
Najlepszy, najprostszy, najbardziej budżetowy wśród warzyw! Sałatka Neżyńska z
291 kcal
2 days
Solony łosoś to pyszna, delikatna przekąska, odpowiednia na wakacje! Serj40
184 kcal
10 minutes
Pikantny, pikantny sos sałatkowy! Sos Ranch to najpopularniejszy sos sałatkowy w
15 kcal
2 hours
Dodatek do posiłku, Dekoracja uczty. Marynowanie to świetna okazja, aby zachować
21 kcal
45 days
Niepowtarzalny smak, wspaniały aromat i bardzo apetyczny wygląd! Oszałamiające
20 kcal
5 hours
Oryginalna przekąska z ogórkami na zimę! Istnieją różne przepisy na ogórki
66 kcal
2 hours
Niezwykła przekąska z cukinii na zimę o smaku grzybowym! Taka przekąska nie
35 kcal
15 minutes
Szybka w przygotowaniu aromatyczna sałatka! Prosta sałatka ze świeżych warzyw z
68 kcal
50 minutes
Prosta i pyszna przekąska-sałatka z ogórków! Jesienią, kiedy ostatnie ogórki są
17 kcal
30 minutes
Bardzo smaczne, chrupiące, z przyjemną słodyczą ogórki na zimę! Prosty i szybki
58 kcal
2 hours
Ze zwykłych produktów, budżet, aromatyczny i pyszny! Czosnek marynowany ząbkami
25 kcal
40 minutes
Oryginalna fantazja o tematyce zimowej. Pierwszy raz marynowałem kalafior w
19 kcal
5 days30 minutes
Pyszna, chrupiąca, aromatyczna, pikantna przekąska z kapusty. Przepis na kiszoną
17 kcal
30 minutes
Najsmaczniejsze i najbardziej apetyczne marynowane grzyby na przekąskę! Parasole
31 kcal
30 minutes
Jasny, piękny domowy Półfabrykat bez większych kłopotów! Te czerwone pomidory z
24 kcal
40 minutes
Doskonała przekąska od lata do zimnych czasów! Zielone pomidory i papryka na
32 kcal
1 day2 hours
Prosty kęs na zimę! Spróbuj - nie pożałujesz!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Przekąski
- Wykrojniki domowe
- Warzywa
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Inne
- Kolendra
- Liść laurowy
- Z papryką
- Sól
- Koperek
- Ocet
- Woda
- Kuchnia rosyjska
- Przekąski zimne
- Marynowanie
- Konserwowanie
- Bez sterylizacji
- Półfabrykaty warzywne
- Zielenie na zimę
- Marynowanie na zimę
- Z Czeremcha
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne
- Cukier