Ta roślina jest wspomniana w Biblii. Koperek, którego dobroczynne właściwości są cenione na wszystkich kontynentach, jest szeroko rozpowszechniony ze względu na swoje właściwości gastronomiczne.
koperek ma przyjemny smak i aromat. Przepisy na koper zaleca się stosować świeże i suszone. Zwykle kucharze, gotując
dania z koperku
, użyj zieleni i nasion tej rośliny. Młode matki wiedzą, czym jest woda koperkowa, której przygotowanie jest bardzo ważne dla niemowląt.
świeże warzywa koperkowe, gdy gotujemy w domu, zwykle dodajemy do
zupy ,
sałatki ,
dania główne ,
sosy i
sosy .
przepisy z koperkiem
zaleca się używanie go do konserwowania różnych warzyw przeznaczonych do długotrwałego przechowywania. W tym celu koperek jest często dodawany do marynaty wraz z kwitnącymi parasolami.
suszone warzywa i nasiona kopru są dodawane do
Barszcz, zupy, w dania z gotowanych ryb i owoców morza. Do dekoracji potraw często używa się całych gałązek koperku. Koperek świetnie nadaje się również do potraw z fasoli i grochu. Ta przyprawa może aromatyzować twaróg,
dania z jajek i niektóre odmiany serów.
koperek w przemyśle spożywczym jest używany jako przyprawa do przetworów warzywnych. Jest również używany do produkcji oleju koperkowego. Jest stosowany w produkcji wyrobów cukierniczych.
jeśli odetniesz liście kopru w okresie kwitnienia, możesz je aromatyzować
ocet i herbata. Ta przyprawa & ndash; niezbędny składnik szerokiej gamy suchych mieszanek przyprawowych. Koper jest jedną z niewielu przypraw, których użycie jest praktycznie nieograniczone.
jednak przy długotrwałej obróbce cieplnej świeży koperek traci swój pyszny aromat, dlatego dodaje się go do potraw na minutę przed gotowaniem, a także do potraw już ugotowanych.
104 kcal
1 hour30 minutes
Najlepsza opcja obiadowa dla dzieci i dorosłych! Proste i przydatne!
219 kcal
30 minutes
Niezwykłe, ale bardzo smaczne i satysfakcjonujące naleśniki. Każdy robi
76 kcal
2 hours
Budżet, ze zwykłych produktów, zdrowy, na obiad! Duszone żołądki z indyka, jeśli
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Drugie danie
- Mięso i produkty mięsne
- Warzywa
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Czosnek
- Goździk
- Liść laurowy
- Z papryką
- Pietruszka
- Sól
- Koperek
- Dania z olejem roślinnym
- Woda
- Koncentrat pomidorowy
- Duszenie
- Przepisy na Wolnowar
- Duszone warzywa
- Drugie z mięsa
- Drugie z kapusty
- Mięso w powolnej kuchence
- Wędliny
- Z marchwi
- Z kapusty
- Z cebula
- Bez jajek
- Przepisy bezmleczne
- Cukier