marynata żeberkowa na grillu na majonezie i keczupie

marynata, która zmieni Twoje danie w arcydzieło. Aby uzyskać pożądany efekt w gotowaniu żeber na grillu (apetyczny wygląd potrawy, kuszący aromat i doskonały, delikatny i soczysty smak), musisz wybrać odpowiedni przepis na marynatę dla siebie. To właśnie ten przepis będzie jedynym, który pomoże stworzyć święta i dać dobry nastrój. Przygotowanie takiej marynaty jest bardzo łatwe, a wszystkie składniki są dostępne dla każdego, niezależnie od sytuacji finansowej.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 2 g
tłuszcze 64 % 21 g
węglowodany 30 % 10 g
237 kcal
IG: 90 / 10 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

zbliża się sezon piknikowy, w którym wszyscy mieszkańcy miasta wybierają się na łono natury, aby odpocząć i usmażyć mięso. Najlepszą opcją na piknik są żeberka smażone na grillu. Ale aby to danie okazało się piękną skórką i niezrównaną pysznością, musisz wybrać odpowiednią marynatę do ich przygotowania. W internecie można znaleźć wiele różnych marynat, ale ten przepis będzie najlepszy do marynowania żeber na grillu. Przyciągną całą dzielnicę swoim aromatem, a także staną się główną ozdobą na wiosennym stole w towarzystwie jasnych świeżych warzyw, ziół i szklanki czegoś gorącego.
tak więc, aby przygotować marynatę na żeberka na grillu, musisz wziąć głębokie naczynie, w którym składniki zostaną zmieszane i włożyć do niego majonez. Procent tłuszczu majonezu dobieramy na podstawie jego smaku. Możesz użyć domowego majonezu. Następnie dodaj do niego ostry sos pomidorowy i wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.
teraz do powstałej mieszanki musisz dodać suszone warzywa. Do tego przepisu wybrano koperek, pietruszkę i mieszankę włoskich ziół. Dodaj również mieloną paprykę, posiekany czosnek i liść laurowy. Aby liść laurowy dał więcej smaku w marynacie, lepiej rozbić go na małe kawałki. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki i zalej wodą, aby marynata nie była tak gęsta. Dla miłośników sosu sojowego możesz zastąpić go wodą.
marynata jest gotowa, teraz pozostaje tylko wlać żeberka i włożyć je do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
zwiększ liczbę składników według własnych upodobań, koncentrując się na liczbie żeber - powinny być całkowicie pokryte marynatą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy