Koreańska sałatka z cukinii na zimę
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować sałatkę, musisz obrać cukinię ze skórki i nasion oraz zetrzeć koreańską marchewkę. Dotyczy to tylko starych owoców o twardej skórce i nasionach. Jeśli cukinia jest młoda, nie trzeba usuwać skórki.Obierz marchewki i zetrzyj jak cukinię.
Krok 2:
Pokrój cebulę w małe kostki.
Krok 3:
Umieść wszystkie przygotowane warzywa w jednej misce. Wymieszaj przyprawy, zmiażdżony czosnek, olej, ocet i dodaj do warzyw.
Krok 4:
Ułóż sałatkę w sterylnych, półlitrowych słoikach.⠀
Krok 5:
Aby wysterylizować, weź wysoką patelnię i przykryj spód ręcznikiem. Umieść słoiki z sałatką na dnie garnka i wlej wodę do wysokości sałaty w słoikach. Sterylizuj przez 30 minut. Sałatka "Koreańska cukinia" na zimę zwiń i zawiń.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g