Koreańska sałatka z cukinii na zimę

gotuje się bardzo szybko i bez większych kłopotów.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 15 % 2 g
węglowodany 77 % 10 g
62 kcal
IG: 60 / 0 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować sałatkę, musisz obrać cukinię ze skórki i nasion oraz zetrzeć koreańską marchewkę. Dotyczy to tylko starych owoców o twardej skórce i nasionach. Jeśli cukinia jest młoda, nie trzeba usuwać skórki.Obierz marchewki i zetrzyj jak cukinię.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w małe kostki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść wszystkie przygotowane warzywa w jednej misce. Wymieszaj przyprawy, zmiażdżony czosnek, olej, ocet i dodaj do warzyw.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż sałatkę w sterylnych, półlitrowych słoikach.⠀

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Aby wysterylizować, weź wysoką patelnię i przykryj spód ręcznikiem. Umieść słoiki z sałatką na dnie garnka i wlej wodę do wysokości sałaty w słoikach. Sterylizuj przez 30 minut. Sałatka "Koreańska cukinia" na zimę zwiń i zawiń.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy