dlatego do marynat należy dodać kwas:
ocet
, kwas cytrynowy. Oczywiście do marynat wkłada się również sól kuchenną i
cukier granulowany
.
kwaśne środowisko, wzmocnione dodatkowymi konserwantami-solą i cukrem, zapobiega zepsuciu się produktów, spleśniałości. Ponadto marynaty znacznie poprawiają smak produktów, sprawiają, że są w pełni gotowe do spożycia. Na przykład surowe
cukinia
jedzenie jest niezwykle trudne, podczas gdy cukinię pod marynatą można bezpiecznie postawić na stole i zaoferować jako zimną przekąskę.
wszystkie marynaty najlepiej przechowywać w wcześniej pasteryzowanych i wirowanych słoikach. W tej formie marynaty mogą być przechowywane przez wiele lat, a nic złego nie stanie się z produktami pod marynatą. Najważniejsze jest to, że marynaty nie przenikają powietrza, a słoiki są chronione przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i wysokimi temperaturami.
pod marynatą można gotować wszystkie rodzaje warzyw, w tym:
Dynia
,
ogórki
,
pomidory
, cukinia,
marchew
,
czosnek
,
cebula
,
bakłażany
. Świetnie wyglądają pod marynatą
grzyby
, mięso i
ryba
.
ryba pod marynatą
jest zwykle przeznaczony nie tyle do przechowywania, ile do natychmiastowego podania. Ryba pod marynatą to tradycyjna przekąska do wódki. Mięso pod marynatą to przyszły Kebab. Przed smażeniem szaszłyki należy marynować w occie, w czerwonym winie.
oto świetny
przepis na marynatę
do mięsa: cebula-2 kg, sok z granatów-0,5-1 L, liść laurowy, ziele angielskie, mielony czarny pieprz. Taka marynata odbywa się na kilogram mięsa.
.
kwaśne środowisko, wzmocnione dodatkowymi konserwantami-solą i cukrem, zapobiega zepsuciu się produktów, spleśniałości. Ponadto marynaty znacznie poprawiają smak produktów, sprawiają, że są w pełni gotowe do spożycia. Na przykład surowe ryby pod marynatą
42 kcal
45 minutes
Uniwersalny sos pomidorowo-paprykowy. Nie ma potrzeby gotowania, zachowane są
260 kcal
15 minutes
Umiarkowanie pikantna gruzińska adżika jest dobra do każdego dania! Adjika z
79 kcal
3 days
Kremlowska knedla przekąska z kapusty-chrupiąca, piękna! Kremlowska knedla to
28 kcal
1 hour20 minutes
Oryginalny, pikantny, przepyszny, pyszny! Adjika pomidorowa z czosnkiem i
96 kcal
1 hour
Marynowane, bez sterylizacji, bardzo smaczne! Sałatka z jarmużu na zimę w
66 kcal
4 hours
Jeden z najbardziej udanych domowych preparatów pieprzu! Lecho bez pomidorów na
28 kcal
30 minutes
Idealny dla miłośników ostrzejszych! Możesz przyprawić wszystko!
36 kcal
1 hour30 minutes
Idealny ostry sos pomidorowo-paprykowy! Adjika bez jabłek okazuje się
32 kcal
1 hour
Apetyczna, pachnąca, ostra adjika do twojego stołu! Bardzo prosty przepis na
37 kcal
40 minutes
Pyszna i aromatyczna przyprawa do mięsa na zimę. Proponuję przygotować pyszną i
67 kcal
1 day1 hour
To niesamowicie smaczny sposób na przygotowanie pomidorów na zimę! Koreańskie
37 kcal
1 hour45 minutes
Pikantny kęs na zimę! Jasne, soczyste, świeże!
59 kcal
30 minutes
Super szybki przepis na Adjiki! Dzielę się sprawdzoną recepturą Adjiki, która
49 kcal
4 hours50 minutes
Dowiedz się, jak gotować pikantną Adjikę bez gotowania! Cudowny przepis adżiki &
70 kcal
1 hour20 minutes
Jasna Zielona adjika to twój letni nastrój w Zimowy dzień! Adjika według tego
39 kcal
30 minutes
Aromatyczna i umiarkowanie pikantna adjika do wszelkich dodatków lub kanapek!
80 kcal
25 minutes
Nie wiesz, co jeszcze ugotować z jagodami? Przepis dla Ciebie!
109 kcal
10 hours40 minutes
Pikantny kęs po koreańsku-warto go ugotować! Koreańskie pomidory to idealna
94 kcal
12 hours
Najszybszy i najłatwiejszy sposób na marynowanie grzybów! Szybko marynujemy
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Sosy
- Wykrojniki domowe
- Warzywa
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Czosnek
- Chrzan
- Z papryką
- Sól
- Ocet
- Kuchnia kaukaska
- Bez obróbki cieplnej
- Czosnkowy sos
- Domowy sos pomidorowy
- Konserwowanie
- Półfabrykaty warzywne
- Sos na zimę
- Marynowanie na zimę
- Z pomidora
- Ze słodkiej papryki
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne
- Cukier