marynowana słodka papryka cynamonowa bez sterylizacji

świetna baza do wszelkiego rodzaju sałatek! Bardzo prosty przepis na gotowanie marynowanej papryki w plasterkach na nadchodzącą zimę bez sterylizacji, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 62 % 8 g
69 kcal
IG: 38 / 0 / 63

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak po prostu przygotować paprykę pokrojoną w duże paski w marynacie na nadchodzącą zimę, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na jej wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania marynowanej papryki w słoikach bez sterylizacji.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować marynatę, weź obszerną emaliowaną miskę i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej półtora litra wody i dwieście mililitrów oleju roślinnego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej sto pięćdziesiąt mililitrów 9% octu stołowego do wspólnej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej dwieście pięćdziesiąt gramów cukru do miski, dodaj dwie łyżki soli, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i zagotuj marynatę w wysokiej temperaturze pieca.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj trzy kilogramy wstępnie obranej i pokrojonej w dość duże paski papryki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż paprykę pokrojoną w paski w trzech krokach w misce z gotowaną marynatą i ponownie zagotuj marynatę, a następnie wymieszaj i aby papryka się nie rozgotowała, gotuj nie dłużej niż trzy minuty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż pięć groszków ziela angielskiego, dwa liście laurowe, dwa goździki do smaku cynamonu do każdego wysterylizowanego słoika i szczelnie napełnij je gotowanymi paskami papryki, a następnie przykryj sterylizowanymi pokrywkami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej gorącą marynatę na samą górę słoików wypełnionych paskami papryki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Szczelnie zamknij słoiki sterylnymi pokrywkami, a następnie odwróć je i sprawdź pod kątem szczelności, a następnie przykryj słoiki ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygną.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na przygotowanie pysznej i zdrowej zimowej przekąski z plasterków papryki w marynacie, która jest dostępna dla każdego bez wyjątku! Proponowany przepis na marynowaną paprykę na nadchodzącą zimę to letnia konieczność! Bardzo smaczna, pachnąca i słodka bułgarska papryka w puszkach w marynacie będzie doskonałą bazą do wszelkiego rodzaju sałatek i będzie stale pomagać gospodyniom domowym w zimie! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy