skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak po prostu przygotować paprykę pokrojoną w duże paski w marynacie na nadchodzącą zimę, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na jej wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania marynowanej papryki w słoikach bez sterylizacji.
Krok 2:
Aby przygotować marynatę, weź obszerną emaliowaną miskę i umieść ją na kuchence, a następnie wlej do niej półtora litra wody i dwieście mililitrów oleju roślinnego.
Krok 3:
Wlej sto pięćdziesiąt mililitrów 9% octu stołowego do wspólnej miski.
Krok 4:
Wlej dwieście pięćdziesiąt gramów cukru do miski, dodaj dwie łyżki soli, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i zagotuj marynatę w wysokiej temperaturze pieca.
Krok 5:
Przygotuj trzy kilogramy wstępnie obranej i pokrojonej w dość duże paski papryki.
Krok 6:
Rozłóż paprykę pokrojoną w paski w trzech krokach w misce z gotowaną marynatą i ponownie zagotuj marynatę, a następnie wymieszaj i aby papryka się nie rozgotowała, gotuj nie dłużej niż trzy minuty.
Krok 7:
Włóż pięć groszków ziela angielskiego, dwa liście laurowe, dwa goździki do smaku cynamonu do każdego wysterylizowanego słoika i szczelnie napełnij je gotowanymi paskami papryki, a następnie przykryj sterylizowanymi pokrywkami.
Krok 8:
Wlej gorącą marynatę na samą górę słoików wypełnionych paskami papryki.
Krok 9:
Szczelnie zamknij słoiki sterylnymi pokrywkami, a następnie odwróć je i sprawdź pod kątem szczelności, a następnie przykryj słoiki ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygną.
Krok 10:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na przygotowanie pysznej i zdrowej zimowej przekąski z plasterków papryki w marynacie, która jest dostępna dla każdego bez wyjątku! Proponowany przepis na marynowaną paprykę na nadchodzącą zimę to letnia konieczność! Bardzo smaczna, pachnąca i słodka bułgarska papryka w puszkach w marynacie będzie doskonałą bazą do wszelkiego rodzaju sałatek i będzie stale pomagać gospodyniom domowym w zimie! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g