Jeśli Patrząc na tuszę ptaka, nie można w żaden sposób zdecydować, co jest przed tobą & ndash;
kurczak ,
kaczka ,
Gęś lub
Indyk, to na pewno
dziczyzna
!
Ogólnie rzecz biorąc, obszerne słowo & laquo;gra & raquo; nazywa się nie tylko ptakami pozyskiwanymi przez polowanie, ale także ssakami. Innymi słowy, przepiórka & ndash; to zwierzyna, a niedźwiedź & ndash;to także zwierzyna. W związku z tym i
gotowanie dziczyzny
będzie całkowicie zależeć od tego, jakie mięso aktualnie posiadamy. Jeśli mamy do czynienia z ptakiem, należy go traktować w taki sam sposób, jak z mięsem z kurczaka lub indyka.
ogólnie,
dania z dziczyzny
nie można nazwać zbyt powszechnym – W Domu. Z reguły dania z dziczyzny serwowane są w restauracjach i kawiarniach tematycznych. Ale jeśli wkrótce jedna z gospodyń domowych ma szczęście poślubić myśliwego, wtedy potrawy z dziczyzny na stole będą pojawiać się częściej niż zwykle. Ale jak być tym, który jest daleki od polowania i tym, których ceny zwierzyny w sklepach wywołują szczery szok? Tutaj wszystko jest proste: każdą grę można zastąpić tańszym odpowiednikiem.
na przykład jest danie z dziczyzny przy użyciu przepiórek. Przepiórki można łatwo zastąpić kurczakami. Jeśli książka kucharska zawiera przepis na dziczyznę z wzmianką o bażancie, można go zastąpić zwykłą kaczką. I tak dalej. Smak potrawy z dziczyzny (podobno) oczywiście stanie się inny, ale nie straci wyrafinowania.
ponadto drób ma jedną, dość znaczącą przewagę nad każdą zwierzyną łowną: jego mięso jest delikatniejsze. Każda zwierzyna, bez względu na to, jak młoda i świeża, powinna być namoczona w marynacie przed gotowaniem. Co więcej, nie na godzinę, nie na dwie godziny, ale na dzień, drugą i trzecią. Tylko w tym przypadku zwierzyna stanie się odpowiednia do jedzenia. Kolejny ważny punkt: mięso samic dziczyzny smakuje lepiej niż mięso samców. Dotyczy to jednak całego świata zwierząt jako całości.
194 kcal
1 day2 hours
Niezwykle smaczne, soczyste, apetyczne, prawdziwy przysmak! Zając duszony z
Powiązane i dodatkowe kategorie: