skład / składniki
metoda gotowania
wlej olej słonecznikowy do miski multicookera, dodaj mięso borsuka pokrojone na kawałki (nie zapomnij usunąć tłuszczu - jest to obowiązkowe, w przeciwnym razie gotowe danie będzie miało nieprzyjemny smak) i przyprawy: rozmaryn, szałwia, tymianek, pieprz i oczywiście sól.
Wybierz program "Pieczenie", ustaw czas na 1 godzinę. Gdy minie czas, otwórz pokrywkę i dodaj wino, wymieszaj i pozwól płynowi trochę odparować, trzymając pokrywkę otwartą dosłownie przez 1-2 minuty.
zanim zaczniesz robić swoje, pozostawiając Wolnowar podczas pracy, nie zapomnij dodać ziemniaków pokrojonych na ćwiartki do mięsa. Teraz możesz bezpiecznie zamknąć pokrywkę i spodziewać się sygnału dźwiękowego informującego o gotowości naczynia. Kolejna chwila-okresowo, 2-3 razy, musisz odwiedzić kuchnię, aby wymieszać przygotowane danie.
podawaj na stole, ciesz się aromatem i smakiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Szałwia - 315 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Mięso borsuka - 240 kcal/100g