Przepisy na powolną kuchenkę są tak różnorodne, że można wśród nich znaleźć różne sposoby gotowania, zarówno dań głównych, jak i deserowych. Ten cud nowoczesnej technologii doskonale nadaje się do przygotowania prostej kolacji z nasionami i smakołyków na świątecznym stole. Przygotowuje warzywa, grzyby, mięso, różne zupy i owsianki, serniki, babeczki, ciasta, a nawet pikantne sosy na drugie i domowy dżem. Mięso i warzywa można dusić, gotować, a nawet piec w całości.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
najlepsze w takim gotowaniu jest to, że podczas procesu nie musisz stale stać przy kuchence, mieszać i obawiać się, że jedzenie się spali. Multicooker sam zajmie się wszystkim. Zaletą tej metody gotowania jest to, że w gotowej żywności zachowuje się znacznie więcej przydatnych elementów niż w przypadku tradycyjnych metod obróbki cieplnej. Jednocześnie praktycznie nie jest potrzebny olej, co niewątpliwie przyniesie korzyści całej rodzinie.