zupa jarzynowa z kulkami mięsnymi w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
zmiel 1 cebulę w blenderze i wymieszaj z mielonym mięsem. Dobrze wymieszaj mięso mielone, dodaj jajko, sól, pieprz i ponownie ugniataj.
z mielonego mięsa zwiń kulki wielkości orzecha włoskiego.
pokrój ziemniaki w drobną kostkę.
spłucz ryż.
umieść ryż, ziemniaki i klopsiki w misce multicookera.
napełnij wodą według najwyższego ryzyka.
Ustaw program "gaszenie" na 2 godziny.
smażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę na oleju roślinnym.
dodaj startą marchewkę, pokrojoną w kostkę paprykę.
dodaj koncentrat pomidorowy i trochę wody do smażenia. Wszystko dobrze wymieszaj i odparuj płyn.
włóż pieczeń do zupy.
sól, pieprz do zupy.
podawać z drobno posiekanym koperkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g