we wszystkich kuchniach na świecie zwrócono szczególną uwagę na pierwsze dania.
w wielu rodzinach przepisy na gorące płynne potrawy są przekazywane z matki na córkę. Proporcje składników, kolejność ich dodawania do garnka, sposób podawania-przepisy na zupy różnią się od siebie drastycznie. W kuchni rosyjskiej popularne są zupy grochowe i grzybowe, ukraińscy kucharze mistrzowsko przygotowują barszcz z pampuszkami, na Kaukazie znają setki sposobów gotowania Kharcho i shurpy, z Włoch przyszedł do nas palący gazpacho i serowe zupy kremowe. Podawane są na zimno i na ciepło, z grzankami, grzankami, tostami z masłem, kromkami białego chleba. Garnek zupy wystarczy dla całej rodziny!
zupy gotuje się na bulionie rybnym, mięsnym, kostnym i warzywnym, dodaje ziemniaki, makaron, ryż, groszek, kaszę gryczaną, fasolę, pokrzywę i dziesiątki innych składników. Aromatyczne przyprawy i przyprawy nadają płynnemu jedzeniu szczególny aromat, nie można obejść się bez świeżych ziół. Podaje się go w pięknej wazie, bezpośrednio przy stole wypełniając talerze.
Additional categories
71 kcal
2 hours30 minutes
Obfity, najbardziej aromatyczny i niesamowicie pyszny! Solanka w doniczkach w
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Zupy
- Drugie danie
- Mięso i produkty mięsne
- Warzywa
- Mąka
- Owoce jagody
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Inne
- Czosnek
- Zieleń
- Liść laurowy
- Z papryką
- Sól
- Dania z olejem roślinnym
- Masło
- Bulion
- Koncentrat pomidorowy
- Kuchnia rosyjska
- Duszenie
- W piekarniku
- Solanka
- Zupa z mięsem
- Zupa z kapustą
- Zupa pomidorowa
- Ziemniaczana zupa
- Gęsta zupa
- Drugie z mięsa
- Drugie z kapusty
- Mięso w piekarniku
- Warzywa w piekarniku
- Z marchwi
- Z ziemniaków
- Z kapusty
- Z ogórków
- Potrawy z oliwkami
- Z cebula
- Z cytryn
- Bez jajek