zupa grzybowa puree w powolnej kuchence z pieczarek

pyszne i zdrowe pierwsze danie! Aromat grzybów zwabi wszystkich do kuchni! Zupa puree to bardzo zdrowe danie. Zaletą tej zupy jest to, że można w niej ukryć wszystkie niekochane, ale takie przydatne produkty))) a dzieci będą zachwycone tak delikatną zupą))
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 2 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 50 % 5 g
69 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty potrzebne do zupy. Obierz ziemniaki, cebulę, marchewkę, umyj grzyby.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ziemniaki w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój cebulę w półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój marchewki w kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój grzyby w kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj czosnek i koperek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż wszystko do miski wolnowaru.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Sól, pieprz do smaku. W razie potrzeby możesz dodać przyprawę chmielowo-suneli. Dobrze wymieszaj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zalej wodą, aby tylko przykryć warzywa. Wkładamy miskę do multicookera, włączamy program & quot; gotowanie na parze & quot; lub & quot; para & quot; przez 30 minut. Po 30 minutach wyłącz i pozostaw na 15 minut-nalegaj .

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie zmiel zupę mikserem na puree.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj śmietanę do pożądanej konsystencji, wymieszaj.. I stawiamy na kolejne 5 minut na program & quot; gaszenie & quot;. Zupa jest gotowa. Pozwól mu parzyć przez 5 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej do talerzy, udekoruj zielenią i ciesz się!

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego!

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotuj z przyjemnością.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy