skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty potrzebne do zupy. Obierz ziemniaki, cebulę, marchewkę, umyj grzyby.
Krok 2:
Pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 3:
Pokrój cebulę w półpierścienie.
Krok 4:
Pokrój marchewki w kostkę.
Krok 5:
Pokrój grzyby w kostkę.
Krok 6:
Drobno posiekaj czosnek i koperek.
Krok 7:
Włóż wszystko do miski wolnowaru.
Krok 8:
Sól, pieprz do smaku. W razie potrzeby możesz dodać przyprawę chmielowo-suneli. Dobrze wymieszaj.
Krok 9:
Zalej wodą, aby tylko przykryć warzywa. Wkładamy miskę do multicookera, włączamy program & quot; gotowanie na parze & quot; lub & quot; para & quot; przez 30 minut. Po 30 minutach wyłącz i pozostaw na 15 minut-nalegaj .
Krok 10:
Następnie zmiel zupę mikserem na puree.
Krok 11:
Dodaj śmietanę do pożądanej konsystencji, wymieszaj.. I stawiamy na kolejne 5 minut na program & quot; gaszenie & quot;. Zupa jest gotowa. Pozwól mu parzyć przez 5 minut.
Krok 12:
Wlej do talerzy, udekoruj zielenią i ciesz się!
Krok 13:
Smacznego!
Krok 14:
Gotuj z przyjemnością.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g