skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki potrzebne do przygotowania zielonego barszczu w powolnej kuchence:ziemniaki, żeberka wieprzowe,cebula, marchew, sól, olej roślinny, liść laurowy, szczaw.
Krok 2:
Żeberka wieprzowe włożyć do miski multicookera, zalać wodą, ustawić w trybie & quot; duszenie" na 1 godzinę.
Krok 3:
Po godzinie dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, liść laurowy, sól do smaku do wolnowaru i ustaw w trybie "duszenie" na kolejną godzinę.
Krok 4:
Wlej olej roślinny na patelnię i podpal patelnię, włóż pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 5:
Dodaj startą marchewkę do cebuli na patelni, podsmaż cebulę i marchewkę. Na każdym etapie włóż do barszczu.
Krok 6:
Dobrze opłucz liście szczawiu, połóż na sicie i pozwól wodzie spłynąć. Pokrój i 5 minut przed końcem gotowania dodaj do zielonego barszczu ze szczawiem w powolnej kuchence, wymieszaj. Zamknij pokrywę i poczekaj na zakończenie programu.
Krok 7:
Barszcz jest gotowy.
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Szczaw - 19 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g