zielony barszcz ze szczawiem w powolnej kuchence

ulubiony barszcz w kreskówce szybko się gotuje! . Bardzo smaczne i szybkie.
glavbyxAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 5 g
tłuszcze 48 % 13 g
węglowodany 33 % 9 g
164 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki potrzebne do przygotowania zielonego barszczu w powolnej kuchence:ziemniaki, żeberka wieprzowe,cebula, marchew, sól, olej roślinny, liść laurowy, szczaw.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Żeberka wieprzowe włożyć do miski multicookera, zalać wodą, ustawić w trybie & quot; duszenie" na 1 godzinę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Po godzinie dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, liść laurowy, sól do smaku do wolnowaru i ustaw w trybie "duszenie" na kolejną godzinę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej olej roślinny na patelnię i podpal patelnię, włóż pokrojoną w kostkę cebulę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj startą marchewkę do cebuli na patelni, podsmaż cebulę i marchewkę. Na każdym etapie włóż do barszczu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze opłucz liście szczawiu, połóż na sicie i pozwól wodzie spłynąć. Pokrój i 5 minut przed końcem gotowania dodaj do zielonego barszczu ze szczawiem w powolnej kuchence, wymieszaj. Zamknij pokrywę i poczekaj na zakończenie programu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Barszcz jest gotowy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!

barszcz gotowany w powolnej kuchence Delfa dmc-50 Moc 900 W.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Szczaw - 19   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal/100g

Podobne przepisy